Prenosni računalniki
22.10.2010 13:05

Deli z drugimi:

Share

Vsestransko uporabni Lenovo LePad

Vse več proizvajalcev prenosnih in tabličnih računalnikov se odloča za priljubljeni Android.
Vse več proizvajalcev prenosnih in tabličnih računalnikov se odloča za priljubljeni Android.

Podjetje Lenovo bo najkasneje do konca letošnjega leta ponudilo v prodajo nadvse zanimivi prenosni računalnik, ki ga bomo lahko na hiter in enostaven način »preobrazili« v tablični računalnik. Prenosnik Lenovo LePad bo namreč opremljen s snemljivim na dotik občutljivim zaslonom z 11,6-palčno oziroma 29,5-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1.366 x 768 točk.

Če gre verjeti spletnim govoricam, novi izdelek podjetja Lenovo ne bo opremljen z operacijskim sistem Windows 7, kot je bilo sprva napovedano. Računalniški gigant naj bi na pogon Solid State namestil kar priljubljeni mobilni operacijski sistem Android. Sprva naj bi bila na njem nameščena različica 2.2 (Froyo). Nekoliko kasneje bo na voljo še različica 3.0 (Gingerbread).

Nadvse zanimivi prenosni računalnik Lenovo LePad naj bi bil sprva naprodaj le na kitajskem tržišču. Na Staro celino naj bi prišel šele v prvi polovici naslednjega leta. Na njem bo že nameščen mobilni operacijski sistem Android 3.0. Tu bo precejšnjih in korenitih popravkov deležen predvsem grafični vmesnik. O maloprodajni ceni vsestransko uporabnega tabličnega računalnika Lenovo LePad je seveda še prezgodaj govoriti.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Prijavi napako v članku