Monitorji
03.02.2023 12:34
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vsestranske rešitve za profesionalce

AOC predstavlja zmogljivo linijo poslovnih monitorjev P3 s priklopno postajo USB-C, verižno povezljivostjo in vgrajeno spletno kamero 2MP ali 5MP.

Zaslonski specialist AOC ponosno predstavlja profesionalno linijo P3 s sedmimi novimi monitorji v treh različnih velikostih (24-palčni/60,4 cm 24P3CW, 24P3CV in 24P3QW, 27-palčni/68,6 cm Q27P3CW, Q27P3CV in Q27P3QW ter 34-palčni/86,4 cm ultraširoki CU34P3CV). Ti modeli s tristransko zasnovo brez okvirjev ter jasnimi in živopisnimi paneli IPS ali VA ponujajo široke vidne kote 178°/178° za večje udobje gledanja pri delu na spletu, z besedili, preglednicami, programiranju, grafičnem oblikovanju in mnogo več. Medtem ko njihova ergonomska stojala omogočajo udobno delovno okolje, 4-vratna zvezdišča USB 3.2 na vseh modelih zagotavljajo dodatno vsestranskost v katerem koli poslovnem okolju.

Poleg tega ti monitorji izstopajo po vgrajenih spletnih kamerah z ločljivostjo 2 MP ali 5 MP s podporo za Windows Hello, ki uporabnikom omogoča takojšnjo prijavo v njihove seje, izhodom DisplayPort za ustvarjanje čistih in elegantnih postavitev z več monitorji ter vgrajeni USB-C priklopni postaji za preoblikovanje delovnega okolja na prenosnem računalniku v produktivno namizno okolje z enim samim kablom. Vsi novi modeli linije P3 so pakirani v trajnostni papirnati embalaži in certificirani v skladu z najnovejšimi okoljskimi predpisi, kot so EPA, EnergyStar 8, TCO 9.0 in EPEAT.

Najnovejši P3 modeli prihajajo v treh glavnih kategorijah in s tehnologijami, pripravljenimi na prihodnost:

  • Modeli QW so opremljeni z nagibno spletno kamero ločljivosti 2 MP (Full HD) in podporo za Windows Hello za večje udobje in varnost, medtem ko dva 5 W zvočnika zagotavljata visoko-kakovostno izkušnjo spletnih sestankov in konferenc.
  • Modeli CV so opremljeni z vgrajeno obsežno priklopno postajo USB-C, ki ponuja vhod RJ-45 za usmerjanje omrežne povezave prek USB-C, 65 W tehnologijo USB Power Delivery za polnjenje in napajanje prenosnikov ter skupno rabo zaslona, poleg tega pa ponujajo DisplayPort izhod za enostavno ustvarjanje postavitev z več monitorji brez nereda. Namesto DP-izhoda, se ultraširoki model CU34P3CV ponaša z vgrajenim stikalom KVM za nadzor dveh računalnikov z eno samo nastavitvijo tipkovnica-miška-monitor. Na voljo sta tudi dva 2W zvočnika za popolno multimedijsko izkušnjo.
  • Modeli CW združujejo obe funkciji in imajo prednost nagibne spletne kamere višje ločljivosti 5 MP (QHD) s podporo za Windows Hello, dvema 5 W zvočnikoma in enako priklopno postajo USB-C kot modeli CV s 65 W tehnologijo USB Power Delivery in izhodom DisplayPort

Videti in biti viden

V današnjem svetu, polnem spletnih sestankov in video klicev, imata cenovno dostopna modela QW 24P3QW (23,8-palčni z zaslonom Full HD IPS) in Q27P3QW (27-palčni z zaslonom QHD IPS) pojavno spletno kamero Full HD 2 MP s podporo za Windows Hello in dva 5W zvočnika. Tehnologija za prepoznavanje obraza Windows Hello omogoča uporabnikom, da preprosto odklenejo svoje virtualne seje v sistemu Windows s pogledom v spletno kamero, s čimer se poveča varnost in uporabnost. Oba modela sta popolnoma prilagojena za uporabo s fiksnimi namiznimi računalniki, kjer lahko videokonference zavzamejo velik del dnevne rutine.

Modeli CV brez vgrajene spletne kamere – 24P3CV (23,8-palčni z zaslonom Full HD IPS), Q27P3CV (27-palčni z zaslonom QHD IPS) in CU34P3CV (34-palčni z zaslonom UW-QHD VA) – so popolnoma primerni za delo v prilagodljivih pisarnah in skupnih delovnih prostorih. Poleg običajnih vhodov HDMI in DisplayPort imajo ti modeli tudi vhod USB-C. Zahvaljujoč vgrajenemu 4-vratnemu zvezdišču USB 3.2 Gen 1 lahko uporabniki pri povezovanju prenosnika z enim kablom USB-C izkoristijo naslednje prednosti:

  • Zaslon se lahko razširi na monitor
  • Prenosnik se lahko polni (do 65 W)
  • Prenosnik lahko pridobi dostop do omrežja ali interneta zahvaljujoč RJ-45 vhodu monitorja
  • Prenosnik lahko dostopa do naprav, povezanih s 4-vratnim zvezdiščem USB monitorja (kot so tipkovnica, miška, tiskalnik, slušalke, ipd.).

Namesto DisplayPort izhoda ultraširoki CU34P3CV uporabnikom omogoča, da prevzamejo nadzor nad več računalniki ali več zunanjimi napravami s pomočjo integriranega KVM stikala.

V bolj prilagodljivih delovnih okoljih lahko strokovnjaki svoje delovne prenosne računalnike ob nekaterih dnevih odnesejo v domačo pisarno, ob drugih pa v pisarno podjetja. Tovrstno prilagodljivo delo zahteva hiter in enostaven prehod s prenosnika na namizni računalnik, hkrati pa zahteva tudi visoko-kakovostno spletno kamero za spletne sestanke, tako v pisarni kot doma. Natanko za ta namen ponujajo modeli CW s priklopno postajo USB-C in vgrajeno spletno kamero 5 MP najpopolnejši paket serije P3. 24P3CW (23,8-palčni z zaslonom Full HD IPS) in Q27P3CW (27″ z zaslonom QHD IPS) sta opremljena s spletnima kamerama QHD s 5 MP in dvema 5 W zvočnikoma, ter ponujata rešitev povezave prenosnega računalnika na monitor in zunanje naprave hkrati preko samo enega USB-C kabla. Poleg tega, če je na DisplayPort izhod monitorja priključen drug monitor, je mogoče izvesti popolno nastavitev več monitorjev, ki ne potrebuje nobenega drugega kabla, saj je signal zaslona speljan iz prenosnika prek USB-C in DisplayPort izhoda monitorja na sekundarni zaslon. Preoblikovanje majhnega, utesnjenega delovnega prostora prenosnega računalnika v produktivno, veliko delovno mesto namiznega računalnika je zdaj le en kabel stran.

Brezčasen in eleganten dizajn

Eleganten dizajn linije P3 se prilega vsaki domači pisarni ali poslovnemu okolju. Njegovo kompaktno podnožje je vrhunskega videza, ozki okvirji na treh straneh pa zagotavljajo skoraj brezhibne nastavitve več monitorjev in eleganten videz v sodobnih pisarnah. Za zmanjšanje nereda stojalo ponuja odprtino za napeljavo kablov in je nastavljivo po višini (150 mm), omogoča polno rotacijo za 180°, nagib in vrtenje (90°) (razen ultra širokega CU34P3CV) za ergonomsko in udobno uporabniško izkušnjo med dolgimi delovnimi urami.

Kombinacija povezljivosti in priročnosti

CU34P3CV gre še korak dlje s svojo 1500R ukrivljeno ploščo VA in različnimi možnostmi povezljivosti. Zahvaljujoč svoji ultraširoki velikosti, zaradi katere nastavitev več monitorjev ni potrebna, nima DisplayPort izhoda, namesto tega pa CU34P3CV ponuja stikalo KVM ter možnosti Slika-v-sliki in Slika-ob-sliki za večjo produktivnost z več viri.

S stikalom KVM lahko na monitor hkrati povežete dva vira, ko pa sta na zvezdišče USB monitorja priključeni tudi tipkovnica ali miška, lahko uporabniki na monitorju izberejo, ali želijo upravljati računalnik, povezan prek USB-C, ali računalnik, povezan prek vrat USB v smeri proti toku. Za profesionalce, ki delajo s prenosnim in namiznim računalnikom hkrati, je ta funkcija priročna in pametna rešitev za uporabo dveh računalnikov hkrati.

Z ultra širokim razmerjem stranic (21:9) in visoko ločljivostjo (3440 x 1440), skupaj z višjo hitrostjo osveževanja (100 Hz) in višjim kontrastom (3000:1), je CU34P3CV tudi odličen kandidat za gledanje filmov ali poglobljeno igranje iger zunaj delovnega časa. Medtem ko 24P3CV in Q27P3CV ponujata dva 2W zvočnika, ima CU34P3CV 5W zvočnike za še bogatejšo multimedijsko izkušnjo.

Vsi modeli so opremljeni s tehnologijo brez migetanja (FlickerFree) in načinom zmanjšanja modre svetlobe (LowBlue mode) ter ponujajo ergonomska stojala ali možnosti pritrditve VESA za povečanje udobja in splošnega zdravja uporabnikov.

AOC 24P3CW, Q27P3CW, 24P3CV, Q27P3CV, CU34P3CV, 24P3QW in Q27P3QW bodo na voljo od februarja 2023 po sledečih priporočenih cenah:

24P3CW: 329 €
Q27P3CW:€ 439 €
24P3CV: 289 €
Q27P3CV: 419 €
CU34P3CV: 549 €
24P3QW: 269 €
Q27P3QW: 369 €

Več na www.pchand.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
AOC monitorji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več