Računalništvo, telefonija
28.02.2018 13:12

Deli z drugimi:

Share

Vse več ljudi želi izgledati kot filtrirana različica iz Snapchata!

Posamezniki ne želijo več izgledati kot slavne osebe ampak kot filtrirana različice iz Snapchata.
Posamezniki ne želijo več izgledati kot slavne osebe ampak kot filtrirana različice iz Snapchata.

Aplikacija Snapchat je med uporabniki mobilnih naprav že dalj časa zelo priljubljena in nič ne kaže na to, da bi ji priljubljenost kmalu upadla. Gre namreč za eno najbolj popularnih mobilnih aplikacij za pošiljanje sporočil, ki čez nekaj časa “izginejo”. Zdaleč najbolj popularna lastnost aplikacije pa je ta, da uporabnikom omogoča raznorazne transformacije obraza z različnimi filtri. Ravno ti so lahko sredstvo večurne zabave za vse starostne skupine uporabnikov. Nekateri filtri spreminjajo glas, drugi obraz, spet tretji okrog nas narišejo srčke. Praktično za vsakogar se najde kak uporaben filter.

Čeprav naj bi bila aplikacija Snapchat namenjena zabavi, ta postaja nova oblika zasvojenosti, na to pa opozarjajo plastični kirurgi. Težava je namreč v tem, da posamezniki ne želijo več izgledati kot slavne osebe ampak kot filtrirana različice iz Snapchata. To pomeni, da si dajo vtetovirati cvetje, podaljšati ušesa, stanjšati ustnice in podobno. Zdaleč najbolj priljubljena pri uporabnikih pa je filter, ki spremeni obraz z dvigom oči, rahlo spremeni barvo kože in s tem tudi videz obraza.

Na srečo se plastični kirurgi pred posegom pogovorijo z osebo, da ugotovijo, ali je ta primerna za operacijo. Na srečo določeno število uporabnikov zavrnejo in jim s tem preprečijo trajno spremembo videza. V Sloveniji tega pojava še niso zasledili, kar pa seveda še ne pomeni, da to v prihodnje ne bo postala modna muha tudi pri nas.


Prijavi napako v članku