Računalništvo, telefonija
23.04.2008 14:59
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse nepremičnine na enem mestu

Glede na velikost trga z nepremičninami in nepreglednost le-tega bo vsakega razveselila novica, da na slovenski trg prihaja oz. je že prišel (različica Beta) specializiran iskalnik za nepremičnine, ki je verjetno prvi iskalnik take sorte na svetu. Na spletni strani www.gohome.si je tako mogoče najti že preko 40.000 oglasov za nepremičnine iz cele Slovenije. Baza podatkov se redno osvežuje z novimi vnosi, ki se pridobijo s pomočjo iskalnih robotov/pajkov (web spider), ki preiskujejo strani nepremičninskih agencij in vseh ostalih ponudnikov ter jih samodejno vpisujejo v bazo podatkov.

Iskanje je napravljeno intuitivno, saj lahko v iskalnik vpišemo točno določene pojme, npr. “stanovanje ljubljana bežigrad do 150000eur” in iskalnik nam jih potem razvrsti glede na ustreznost oglasa. Pogrešamo le možnost razvrščanja po npr. ceni, starosti oglasa, itd., ampak glede na to, da je iskalnik še v razvoju, bodo verjetno odpravljene tudi te pomanjkljivosti. Med najdenimi rezultati samo še preprosto kliknemo na želenega in povezava nas pošlje naravnost na stran ponudnika, kjer najdemo dodatne informacije, kontakte ipd.

Hkrati s prihodom na slovenski trg, je gohome mogoče najti tudi na hrvaškem trgu (www.gohome.hr) ter v kratkem še na italijanskem in nemškem trgu nepremičnin. Če se torej odločate za nakup nepremičnine v Sloveniji je www.gohome.si vsekakor dober začetek.


Prijavi napako v članku