Računalništvo, telefonija
13.07.2017 02:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse, kar morate vedeti o varnosti na dopustu

Vse, kar morate vedeti o varnosti na dopustu
Vse, kar morate vedeti o varnosti na dopustu

Začela se je sezona poletnih dopustov. Čeprav je to čas sprostitve in zabavnih trenutkov, pa je to hkrati čas povečane aktivnosti tatov. Nepremičnine in premičnine, ki samevajo, so lažja tarča, zato jih je potrebno zaščititi, preden bo prepozno.

Razumljivo je, da ste v času dopustov oziroma oddihov in potovanj navdušeni, saj ste ta dogodek dolgo čakali in si ga ne nazadnje tudi trdo zaslužili. V današnjem svetu prevečkrat drži, da če ni na internetu, potem tega ni. Zelo pogosto je to res tudi za posameznike, ki so vzljubili svet spletnih družbenih omrežij in vsakodnevno objavljajo utrinke s svojih prigod in vsakodnevnih dogodkov. Seveda se je lepo pohvaliti svetu, da boste odpotovali daleč stran in da vas štirinajst dni ne zanima nič kot uživanje na dotični destinaciji, vendar je treba upoštevati tudi to, da nepridipravi hitro tolmačijo vaše zapise. Če na spletnem družbenem omrežju (ali več njih) objavite, da vas od sobote ne bo dva tedna doma, ker s svojo družino potujete, lahko to za tatove pomeni, da bo vaša hiša ali stanovanje v tem obdobju samevalo.

Na ta način pomagate tatovom, da si izberejo najprimernejšo tarčo za obisk. Izjemno neprijetno presenečenje vas lahko pričaka ob vrnitvi z dopusta, ko ugotovite, da je bil nekdo pri vas in vam po vsej verjetnosti ukradel del vašega premoženja. Dandanes je torej pomembno, kam in kaj objavljate oziroma s katerimi posamezniki ali skupinami posameznikov delite določene informacije …

Celoten članek o varnosti nepremičnin in premičnin v času dopustov, si lahko preberete v aktualni številki revije.

V tokratni številki revije Računalniške novice pa ne spreglejte niti:

  • 10 šokantnih skrivnosti o Applu
  • Aplikacije, ki jih nujno potrebujete na potovanju
  • Kako ugotoviti, če je vaše geslo v rokah hekerjev?

Nova številka je že v prodaji, dobite pa jo na vseh bolje založenih prodajnih mestih revij in časopisov.


Prijavi napako v članku