Triki in nasveti
16.08.2016 15:35
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse, kar morate vedeti o Instagram Stories

Od 2. avgusta naprej smo vsi uporabniki Instagrama "bogatejši" za novost, ki nosi ime Instagram Stories. Glavna ideja? Objavljanje ne nujno najlepših in najbolj urejenih fotografij, ki po 24-urah preprosto izginejo. Se sliši znano? Seveda, kajti gre za precej podobno značilnost kot Snapchat My Story.

Vse, kar morate vedeti o Instagram Stories
Vse, kar morate vedeti o Instagram Stories

Kako torej vse skupaj deluje? “Stories” so začasni videi in slike, ki so nanizani skupaj in tako ustvarjajo neko “mini-galerijo” oz. zgodbo:

  • najprej kliknemo gumb plus ali podrsamo levo na domači strani Instagrama;
  • nato posnamemo želeno vsebino s klikom na beli krogec na dnu ekrana, za video pa gumb držimo;
  • uredimo sliko ali video z besedilom ali dodamo svojo risbico;
  • kliknemo “Done”, da shranimo zgodbo;
  • s klikom na “puščico” delimo svojo zgodbo.

Uporabniki Snapchata lahko brez težav uporabite tudi shranjene “snape”, vendar bodite pozorni, kajti uporabite lahko zgolj vsebine, ustvarjene v zadnjih 24-ih urah. Imamo pa tudi dobro novico za vse tiste, ki objavljate vsebine, za katere vam je pozneje mogoče žal. S klikom na tri pike v desnem spodnjem kotu slike in klikom na gumb “Delete” vsebino izbrišete, še preden bi morda “nastal škandal”.

Ja, tudi filtri obstajajo! Sicer ne razni “puppy” obrazi in kaj podobnega kot pri Snapchatu, vendar lahko po narejeni fotografiji izbiramo med trenutno sedmimi filtri, ki bodo v prihodnosti zagotovo dobili še več družbe. Za vse tiste, ki imate nekaj umetniške žilice, omogoča Instagram risanje preko funkcije “Drawing Tool”, izberete lahko velikost markerja in njegovo barvo ter tako dodatno popestrite svoje zgodbe.

Kako določiti, kdo lahko vidi vaše zgodbe? iOS uporabniki kliknete simbol sonca, Android uporabniki pa tri pike na svojem profilu. Izberete “Story Settings” in kliknete “Hide My Story From”. Nato naredite selekcijo in kliknete “Done”. Izbrani posamezniki bodo normalno lahko spremljali vaš Instagram profil, vendar bodo zgodbe pred njimi skrite. Komentiranje zgodb ni možno, je pa možen “feedback” preko zasebnega sporočila. V spodnjem levem kotu ekrana izberemo “Send Message”, napišemo sporočilo in kliknemo “Send”.

Če ste slučajno zelo zadovoljni s svojo zgodbo in ne želite, da izgine za vedno, v spodnjem desnem kotu zgodbe kliknite tri pike in izberite “Save Photo”, s čimer si vsebino shranite v galerijo svoje naprave. Zgodbe lahko med drugim delite tudi kot navadne objave na Instagramu, in sicer po kliku treh pik izberete “Share as Post”. S to vsebino pa potem lahko delate enako kot z navadnimi objavami – filtri, lokacija, opis itd.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

OSIR-ERPIS d.o.o.

Tehnološki park 24, 1000 Ljubljana, Tel: 041 740 273
Pomembno je izbrati pravega ponudnika programskih rešitev, kar pa ni vedno lahka izbira. Na srečo vam v podjetju OSIR-ERPIS d.o.o. olajšajo izbiro s svojo celovito ponudbo Oracle ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več