VR
24.06.2024 06:10

Deli z drugimi:

Share

Vse kar je trenutno znanega o poceni VR očalih Meta Quest 3 Lite

Očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 so vse bolj v središču pozornosti. Ta naj bi namreč ponujala kar dvakrat večjo grafično moč v primerjavi s procesorjem, vgrajenim v očalih Meta Quest 2. Dodani sta bili še dve kameri ločljivosti štiri milijone slikovnih točk za boljše zaznavanje prostora. Meta Quest 3 bodo naprodaj letos jeseni, a žal bodo vse prej kot poceni.

Osnovna različica očal Meta Quest 3 s 128 gigabajti vgrajenega prostora so v evropskem prostoru naprodaj za 549,99 evrov, naprednejša s 512 gigabajti pa za 699,99 evrov. Višja cena od predhodnice naj bi bila upravičena zaradi občutnih strojnih izboljšav in večja konkurenčnost na trgu. A ker vsi si jih ne bodo morali privoščiti, pri podjetju Meta že razmišljajo o cenejši različici novosti.

Pametna očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 Lite naj bi bila opremljena s precej slabšo strojno opremo, a za to tudi dvakrat nižjo ceno. Govori se o manj kot 200 evrih, kar je zelo optimistična številka. Očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 Lite naj bi bila sicer zmogljivejša v primerjavi z zdajšnjim modelom Meta Quest 2, a ne bodo opremljena z naprednimi možnostmi, kot je na primer možnost zaznave globine. Poleg tega naj bi bile izdelane iz cenejših materialov in naj bi ponujale nižjo ločljivost.

V primeru, da se napovedi uresničijo, bi navidezna resničnost imela priložnost zaživeti tudi izven entuziastične skupnosti. Večje številke pa pomeni večja verjetnost, da se VR svetu pridružijo tisti največji razvijalci. Zato so pričakovanja glede očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 Lite nadvse visoka. Kdaj pa bodo očala Meta Quest 3 Lite na voljo v prosti prodaji?

Ker so bila očala Meta Quest 3 Lite predstavljena junija lanskega leta, bi lahko nova in cenejša Meta Quest 3 Lite bila predstavljena junija letos. V najslabšem primeru pa bo treba počakati na septembrsko konferenco Meta Connect. Več naj bi bilo znanega kmalu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Meta

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več