Twitter
04.05.2021 14:33
Posodobljeno 6 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Twitter uvaja avdio sobice Spaces

Twitter pripravlja novost za vse z vsaj 600 sledilci, in sicer avdio sobice, imenovane Spaces. Gre za storitev, podobno Clubhousu, ki naj bi sčasoma bila na voljo za vse uporabnike.

Twitter je naznanil, da bodo uporabniki s 600 sledilci ali več lahko gostili Spaces, Clubhousu podobne avdio sobice. Kljub temu, da je Twiiter to novost napovedal že za april, bodo prvi Android in iOS uporabniki posodobitve deležni od maja naprej.

Twitter je številko 600 določil s pomočjo mnenja uporabnikov, ki jih vključil v raziskavo po tem, ko je predstavil Spaces konec lanskega leta. “Ti računi bodo po vsej verjetnosti deležni dobre uporabniške izkušnje, saj imajo že vzpostavljeno dobro bazo občinstva“, so pri Twitterju zapisali v blogu, v katerem so uradno naznanili novo lastnost družbenega omrežja. “Preden damo možnost kreiranja Spaces avdio druženj vsem našim uporabnikom, se želimo čim več naučiti, želimo karseda poenostaviti iskanje Spaces sobic in želimo, da ljudje v njih uživajo“, so še zapisali pri Twitterju.

Če ste že uporabljali Clubhouse, Discordove Stage Channels, ali kakšno drugo družbeno avdio storitev, že imate dobro predstavo o tem, kako bodo zgledali Twitter Spaces. Skupinam ljudi bodo omogočali pogovor med sabo ali pa zgolj poslušanje pogovora. Format, ki si ga je Twitter zastavil, je zelo prikladen za intervjuje ali panelne diskusije. Za razliko od Clubhouse formata Twitterjev ne bo namenjen komedijskim nastopom, predstavitvam in podobnim vsebinam.

Čez čas tudi plačljiva storitev Spaces

Twitter je med drugim razkril tudi lastnost, ki je Clubhouse ne ponuja. Čez čas bi naj uporabniki Twitterja lahko za sodelovanje v svojih Spaces avdio sobicah zaračunavali “vstopnino”. Twitter napoveduje, da bi lahko gostitelji postavili ceno in število vstopnic, ki bodo na voljo. Na tak način bi lahko organizirali ekskluzivne dogodke in dejansko nekaj zaslužili z organizacijo tovrstnih avdio dogodkov. Pri Twitterju pravijo, da bo od prodaje teh vstopnic do majhne provizije upravičeno tudi družbeno omrežje. Lastnost bo za omejeno skupino uporabnikov na voljo v prihajajočih mesecih.

Clubhouse recimo že ponuja možnost, da ljudje služijo na njihovi platformi, in sicer kar preko neposrednih plačil. Je pa hkrati tudi res, da lahko trenutno plačila prejema zgolj omejena testna skupina uporabnikov. Glede na to, da Twitter pripravlja plačljivo storitev Spaces, Super Follows, ki bo uporabnikom omogočal zaračunavanje dodatnih vsebin in napovedane “napitnine” za profile in Spaces sobice, se zdi, da se Twitter trudi svojim uporabnikom ponuditi možnost, da s platformo nekaj zaslužijo.

Twitter ima s svojo Spaces funkcionalnostjo eno veliko prednost pred Clubhousom, in sicer “real time” podnapise, ki naj bi v kratkem že dobili posodobitev. Twitter načrtuje še dodatno možnost pavziranja, prevrtavanja vsebin nazaj in prilagajanja pisave. Clubhouse trenutno ne nudi naštetih možnosti in za zdaj tudi ni znano, ali sploh razmišljajo v to smer.

Vas zanima več iz te teme?
Družbena omrežja

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več

AFLabs d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana, Tel: 041 884 065
Na AFLabs se obrnete, če potrebujete celovite rešitve industrijske kvalitete. Gre za razvojno inovativno podjetje, ki ga žene neprestana želja po napredku in iskanju novih rešitev. Razvoj ... Več