Računalništvo, telefonija
10.10.2014 12:55

Deli z drugimi:

Share

Vsak peti nov računalnik nosi logotip Lenovo

Analitsko podjetje IDC je v svojem četrtletnem poročilu o prodaji računalnikov že šesto četrtletje zapored na vrh uvrstilo podjetje Lenovo. Družba je v tretjem četrtletju (Q3 2014) dosegla rekorden globalni tržni delež, ki je v omenjenem obdobju znašal že 20 %. V letu dni je Lenovo uspel povečati prodajo računalnikov za 11,2 odstotka, medtem ko je tržišče računalnikov nazadovalo za 1,7 %. Kitajski velikan je po svetu v preteklih treh mesecih prodal kar 15,7 milijona računalnikov.
Vsak peti nov računalnik nosi logotip Lenovo
Vsak peti nov računalnik nosi logotip Lenovo

Družba Lenovo je brez dvoma največji proizvajalec računalnikov na svetu, saj je zabeležila najvišji četrtletni globalni tržni delež doslej. Ta po poročilih analitskih hiš Gartner in IDC za tretje četrtletje 2014 znaša 20 odstotkov.

“Obvladovati petino trga računalnikov je še en mejnik podjetja Lenovo, dosegli smo ga hitreje od pričakovanj. Medtem ko druga podjetja iščejo načine, kako uspeti, mi uresničujemo svojo strategijo in vizijo. Upoštevaje prodajo računalnikov in tablic smo danes številka dve na svetu, sicer pa tretji največji proizvajalec tablic in strežnikov. Kmalu bomo tudi tretji največji proizvajalec pametnih telefonov. A tudi v času, ko se prihodki podjetja približujejo številki 50 milijard, ostajamo na trdnih tleh in stavimo na prilagodljivost,” je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing.

V Lenovu so prepričani v nadaljno rast poslovanja. K tej bosta prispevali tudi zadnji pridobitvi, strežniki System X ter rešitve podjetja Motorola Mobility, saj sedaj podjetje stavi tako na prodajo računalnikov, mobilnih naprav kot tudi rešitev za poslovna okolja. Na dolgi rok želi Lenovo zgraditi prepoznaven ekosistem rešitev.


“Še ta teden bomo javnosti predstavili nove inovacije v družini prilagodljivih računalnikov YOGA, ki bodo pokazali vse vrline našega razvoja – tehnološke inovacije, kreativnost in vrhunsko oblikovanje,” je dodal Yuanqing.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku