Mrežna oprema
27.10.2022 07:30

Deli z drugimi:

Share

Vrhunski usmerjevalnik za močno in stabilno Wi-Fi povezavo

Brezžični usmerjevalnik je postal eno ključnih stičišč naših domov. Brez kakovostne Wi-Fi povezave lahko namreč pozabimo na priklop na svetovni splet v katerem koli kotičku stanovanja ali hiše.

Kakovostna Wi-Fi povezava je v vsakem domu postala osnovni standard bivanja. Nanjo se pogosto povezujemo s prenosnim računalnikom in že smo lahko, če malce karikiramo, kjerkoli na svetu. Enako ali pa še bolj to velja za uporabo Wi-Fi povezave na pametnem telefonu, saj večina uporabnikov brezžično omrežje uporablja prav v povezavi s telefonom.

V brezžično omrežje imamo povezanih vse več naprav

Poleg telefona in računalnika imamo doma vse več ostalih naprav, ki jih povezujemo v splet. Vključno z nekaterimi novejšimi gospodinjskimi aparati, pametnimi vtičnicami, kamerami, klimatskimi napravami in še bi lahko naštevali. Prav zaradi vsega naštetega je pomembno, da je domači usmerjevalnik zmogljiv in nudi močno ter stabilno omrežje, tako da se boste nanj lahko zanesli v vsakem trenutku dneva.

Če imate težavo s pokritostjo z brezžičnim omrežjem, je v stanovanju preveč točk, kamor to ne seže ali je nestabilno, ima podjetje Mikrotik idealno rešitev.

Pozabite na mrtve točke

Mikrotik je ustvaril brezžični usmerjevalnik, ki zagotavlja popolno pokritost vašega doma z brezžičnim Wi-Fi signalom. Pozabite na mrtve točke, kjer ste se do sedaj mrzlično trudili uporabljati Wi-Fi omrežje, pa je to »izginilo«.

Brezžični usmerjevalnik Mikrotik hAP ac3 – Tower Case z dvema zmogljivima antenama bo poskrbel za večjo pokritost in za to, da boste lahko na težave s šibkim signalom ali z nestabilnim omrežjem pozabili. Seveda moramo pri tem vedno upoštevati dejavnike, kot so razdalja od usmerjevalnika, prepreke oziroma zidovi, vsebnost železa v njih in podobno. A kakorkoli, če želite usmerjevalnik, ki bo kar najbolj kos svoji nalogi, je to Mikrotik hAP ac3 – Tower Case.

Mikrotik hAP ac3 – Tower Case  deluje na frekvencah 2,4 GHz do hitrosti 300 Nbit/s in 5 GHz do hitrosti 867 Mbit/s. Opremljen je s petimi gigabitnimi vhodi. Na voljo je tudi NAND pomnilnik velikosti 128 MB in vhod USB tipa A s podporo za 3G/4G modem – ali pa prek njega po želji dodate zunanji prostor za shranjevanje.  Usmerjevalnik podpira tudi IPsec strojno pospešeno enkripcijo za vaše VPN povezave.

Še več možnosti

Pet gigabitnih Ethernet vrat smo že omenili in si jih lahko ogledamo na zadnji strani usmerjevalnika. V notranjosti pa Mikrotik hAP ac3 – Tower Case skriva 256 MB RAM-a in štirijedrno centralno procesno enoto. Zato lahko omenjena Mikrotikova naprava zadovolji tudi apetite zahtevnejših uporabnikov. S podporo za napajanje prek etherneta (PoE) lahko napaja tudi druge naprave.

Kam ga lahko namestimo? Odgovor je kamorkoli

Kaj pa ohišje in kam vse ga lahko namestimo? Novo Mikrotikovo ohišje se obnese odlično, saj omogoča namestitev navpično ali vodoravno. S kompletom za pritrditev na steno pa je to usmerjevalnik, ki ga lahko postavite praktično kamorkoli.

Več informacij najdete na spletni strani www.techtrade.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
routerji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TechTrade Trzin
Za več informacij so vam na voljo pri TechTrade Trzin
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TechTrade Trzin? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več