Računalništvo, telefonija
27.02.2020 06:19

Deli z drugimi:

Share

Vrhunski prenosnik Huawei Matebook X Pro 2020 je brez konkurence!

Prenosnik Huawei Matebook X Pro 2020 bo brez težav prepričal tudi najzahtevnejše uporabnike.
Prenosnik Huawei Matebook X Pro 2020 bo brez težav prepričal tudi najzahtevnejše uporabnike.

Pri podjetju Huawei so lani sprejeli odločitev, da bodo podjetju Apple mešali štrene tudi na področju klasičnih prenosnih računalnikov, saj so predstavili enega najboljši prenosnikov doslej. Prenosni računalnik Huawei Matebook X Pro 2020 je namreč opremljen z vrhunskimi specifikacijami, ki vključuje tudi najnovejšo družino procesorjev desete generacije Intel Comet Lake. Najzmogljivejša različica novosti je opremljena s procesorjem Intel Core i7, sistemskim pomnilnikom kapacitete 16 gigabajtov, enim terabajtom prostora za shranjevanje podatkov in grafično kartico Nvidia MX250.

Prenosni računalnik Huawei Matebook X Pro 2020 ima za prikaz slik na voljo zaslon s 35,3-centimetrsko oziroma 13,9-palčno diagonalo in razmerjem stranic 3 proti 2. Kljub temu gre za nadvse kompakten in lahek prenosnik, ki meri le 14,6 × 304 × 217 milimetrov in tehta zgolj 1,33 kilogramov. Kar zadeva priključke so tu na voljo vmesniki USB-A in USB-C skupaj s 3,5-milimetrskim zvočnim izhodom, poleg tega pa je na voljo celo bralnik prstnih odtisov. Tu najdemo še izskočno spletno kamero ločljivosti enega milijona slikovnih točk, ki je skrita v notranjosti ohišja.

Prenosni računalnik Huawei Matebook X Pro 2020 bo na prodaj v zeleni, sivi in ​​srebrni barvi. Vstopna različica s procesorjem Intel Core i5 bo na voljo za okoli 1.499 evrov. Prodaja novosti naj bi se začela v aprilu, ta pa naj bi zašla tudi na prodajne police slovenskih prodajalcev.


Prijavi napako v članku