Računalništvo, telefonija
30.10.2013 14:40

Deli z drugimi:

Share

Vrhunski multimedijski center

Synology DiskStation DS-214play
Synology DiskStation DS-214play

Synology je predstavil DiskStation DS-214play, strežnik NAS z dvema režama za diske, ki prinaša zmogljivosti in poln nabor programov za zabavo. Optimiziran je za multimedijsko procesiranje in je idealen za kakovostno predvajanje videa, glasbe in fotografij, obenem pa ohranja vse funkcionalnosti, ki so značilne za strežnike Synology NAS.

»Povsem novi izdelek DS-214play bo zadovoljil vse potrebe uporabnikov po kakovostnem predvajanju, saj je oblikovan kot popoln medijski vmesnik z vsemi lastnostmi strežnika NAS,« je dejal Chad Chiang, Produktni direktor pri podjetju Synology in dodal: «Uporabniki bodo z DS-214play uživali v filmih, TV oddajah, glasbi in drugih multimedijskih vsebinah in jih predvajali na svojem najboljšem ekranu.«

Synology DS-214play prevaja video brez zastoja. Ne le, da je zmožen predvajati HD digitalni TV signal ali filme v originalni HD kakovosti, ampak podpira tudi širok izbor formatov. Uporabniki bodo tako preprosto gledali video vsebine preko Apple TV, iOS ali Andriod prenosnih naprav, kot tudi preko računalnikov, ne da bi pri tem morali namestiti dodaten video predvajalnik.

Poganja ga 1,6 GHz dvojedrni processor. Dosega hitrosti branja preko 110 MB/sek in zapisovanja preko 100 MB/sek v konfiguraciji RAID 1 v okolju Windows. Ima vgrajen koprocesor za računanje operacij s plavajočo vejico in 1 GB RAM-a, kar dodatno pospešuje zmogljivosti naprave pri predvajanju multimedijskih vsebin in procesiranju pomanjšanih vzorčnih slik (thumbnails). Kljub veliki zmogljivosti, DS-214play omogoča varčevanje z energijo s porabo samo 11,5 Watta v stanju mirovanja in 28,74 Watta v polnem delovanju.

Synology DS-214play je opremljen z režo za kartice SD za rešitve »plug & save«, eSATA vhodom za zunanje možnosti shranjevanja in dvema vhodoma USB 3.0 za hitrejši prenos podatkov. Reža za diska, ki ju je mogoče namestiti brez uporabe izvijača, je nameščena na sprednji strani naprave in omogoča pretikanje med delovanjem (hot-swap) ter tako poenostavlja namestitev diskov in povečuje zanesljivost sistema.

The DS-214play poganja DiskStation Manager (DSM) 4.3, intuitiven operacijski sistem, ki prinaša cel nabor uporabnih programov za večjo produktivnost uporabnikov in dviguje izkušnjo multimedije na povsem nov nivo. Zadnja različica DSM je edini NAS operacijski sistem, ki je prejel nagradi “Best Choice Award” in “Media’s Choice Award” na sejmu Computex 2013.

Za več informacij, prosim obiščite Xenon-forte.si ali Synology.com.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku