Igre
21.06.2019 10:34
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vračata se legendarni realnočasovni taktični izkušnji

Commandos 2 je prvotno izšel leta 2001.
Commandos 2 je prvotno izšel leta 2001.

Podjetje Pyro Studios ne sodi med najbolj prepoznavna razvojna imena, a med nekoliko starejšimi igričarji skoraj zagotovo ni nikogar, ki ne bi poznal njegovih ikoničnih taktičnih iger. Ekipa španskih ustvarjalcev je namreč nastala leta 1996 v Madridu in dve leti zatem pod okriljem Eidos Interactive na prodajne police poslala Commandos: Behind Enemy Lines. Igra je s svojim izvrstnim taktičnim pristopom nemudoma postala prodajna uspešnica in hitro dobila uradno razširitev ter tri nadaljevanja.

Zdaj pa se po večletnem zatišju obeta povratek drugega (in najbrž tudi najbolj znanega) dela te kultne realnočasovne taktične serije. Commandos 2 HD Remaster bo poleg močno izboljšane grafične podobe prinesel tudi priročnejše kontrole, preglednejši uporabniški vmesnik in obsežnejši vodič. Komandosom pa se bo pridružila tudi obnovitev nekoliko manj znane rimske strategije Praetorians iz leta 2003.

Obe predelavi naj bi bili na voljo proti koncu letošnjega leta za PC, PlayStation 4 in Xbox One, Commandos 2 pa bo na voljo še na platformah Nintendo Switch, Mac, Linux, iPad in Android. Če se vam že pošteno kolca po realnočasovnem taktiziranju, lahko vmes posežete po odlični Shadow Tactics: Blades of the Shogun, ki formulo serije Commandos čudovito prenese na Japonsko v obdobje Edo.

Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger

Prijavi napako v članku