Telefoni
21.07.2018 11:32

Deli z drugimi:

Share

Vozniki Uberja lahko odslej prodajajo tudi izdelke!

Vozniki Uberja bodo lahko do dodatnega zaslužka prišli s prodajo izdelkov!
Vozniki Uberja bodo lahko do dodatnega zaslužka prišli s prodajo izdelkov!

Storitev Uber ni potrebno pretirano izpostavljati, saj jo poznajo že praktično vsi, ki so obiskali kakšno večje mesto širom sveta, saj ta omogoča enostaven priklic prevoza prek priročne mobilne aplikacije. Delovanje storitve je izjemno preprosto, saj v aplikaciji le označimo, kje smo, Uber pa nato opozori najbližjega voznika in nam pokaže, kako hitro bo avto pripeljal. Prevoz plačamo prek aplikacije, potem ko ta izračuna prepotovano razdaljo, storitev pa je pogosto cenejša od klasičnega taksija.

Odslej pa lahko vozniki Uberja prodajajo tudi izdelke, in sicer od prigrizkov pa vse do polnilcev za telefone, saj sta podjetji Uber in Cargo sklenili pogodbo o sodelovanju. Sodelovanje med podjetjema je trenutno omejeno le na ameriški velemesti Los Angeles in San Francisco, nekoliko kasneje pa bo ponudba razširjena še na mesta New York, Atlanta in Dallas ter morda še kakšna druga večja mesta širom sveta. Pri tem pa bo moralo podjetje Uber seveda skleniti sodelovanje še s kakšno drugo trgovsko verigo, ki želi svoje izdelke prodajati tudi po nekoliko nekonvencionalni poti.

Preden pa vozniki s strani podjetja Cargo brezplačno dobijo »škatlo«z izdelki, morajo biti izpolnjeni določeni pogoji. Med njimi najdemo, da morajo imeti vozniki avtomobila Uber povprečno oceno s strani potnikov višjo od 4,7 (od skupno petih) ter da mora imeti dovolj veliko število strank. Vozniki morajo biti dejansko zaupanja vredni in morajo ustvariti dovolj dobička, da se podjetju Cargo investicija izplača. Najbolj aktivni vozniki bodo s tem lahko prišli še do dodatnega dobička, hkrati pa bodo sklenili še boljšo navezo s potniki in bodo s tem posledično ustvarili še več prometa na račun vožnje.


Prijavi napako v članku