Slika, tv, avdio
16.02.2021 08:15
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

VLC 4.0 s povsem prenovljenim grafičnim vmesnikom

Novi VLC predvajalnik naj bi prinesel kar nekaj uporabnih novosti.
Novi VLC predvajalnik naj bi prinesel kar nekaj uporabnih novosti.

Večpredstavnostni predvajalnik VideoLAN Client ali krajše VLC je med ljubitelji filmov in videa zelo priljubljen, saj je preprost za uporabo. Za tekoče predvajanje videoposnetkov potrebuje malo sistemskih virov in podpira prav vse najbolj uveljavljene video kodeke. Letos pa se nam obeta povsem prenovljen predvajalnik VLC: govorimo o različici 4.0, ki bo prinesla predvsem izboljšan in nadvse inovativen grafični vmesnik.

V okviru projekta VideoLAN poleg predvajalnika VLC 4.0 pripravljajo še vrsto drugih uporabnih novosti. Med njimi še posebej izstopa predvajalnik, ki bo temeljil na pogonih WebAssembly in JavaScript, kar pomeni, da ga bo mogoče poganjati neposredno v spletnem brskalniku. Ne gre spregledati niti storitve za neposredno predvajane vsebine preko spleta.

Prvo različico odprtokodnega predvajalnika VLC Media Player smo sicer ugledali 1. februarja leta 2001. Za 20. obletnico so programerji sprejeli odločitev, da na Luno pošljejo časovno kapsulo, ki bo vsebovala videoposnetke, izdelane v okviru skupnosti in drug odprtokodni material. Spletna stran, povezana z omenjeno iniciativo, je na voljo na spletni povezavi https://lunartimecapsule.space/.


Prijavi napako v članku