Računalništvo, telefonija
28.01.2015 13:46
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spletni brskalnik za najzahtevnejše uporabnike?

Spletni brskalnik Vivaldi ima vse možnosti za uspeh.
Spletni brskalnik Vivaldi ima vse možnosti za uspeh.

Soustanovitelj podjetja in spletnega brskalnika Opera Jon von Tetzchner je prijetno presenetil s prvo različico povsem novega spletnega brskalnika, ki je namenjen predvsem najzahtevnejšim uporabnikom. Grafično všečni spletni brskalnik Vivaldi se namreč lahko pobaha z izjemno hitrostjo delovanja in široko prilagodljivostjo, v osnovi pa močno spominja na brskalnik Opera. Eden izmed glavnih adutov novega spletnega brskalnika je nedvomno vgrajen odjemalnik za elektronsko pošto, ki podpira bogato paleto storitev številnih ponudnikov.

Spletni brskalnik Vivaldi navdušuje tudi na račun možnosti nameščanja razširitev, ki so sicer bile pripravljene za konkurenčni brskalnik Google Chrome. To ne preseneča, saj je osnova za pripravo novosti odprta koda Googlovega spletnega brskalnika Chromium. Brskalnik Vivaldi je trenutno sicer še vedno v poskusni fazi, zato vse možnosti še ne delujejo tako, kot si je to zamislil avtor, vendar pa je dovolj stabilen za vsakdanjo uporabo.

Tehnični predogled novosti lahko preizkusimo tudi sami, in sicer s prenosom namestitvene datoteke, ki se nahaja na spletni povezavi bit.ly/Vivaldi-Browser, namenjena pa je operacijskim sistemom Windows, OS X in Linux (Ubuntu, Debian in Fedora). Če pa boste pri namestitvi ali uporabi novosti naleteli na težave, nič zato, saj se po pomoč in nasvete lahko kadarkoli zatečete na forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku