Programska oprema
23.03.2007 08:13
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vista v slovenščini

Slovenska različica operacijskega sistema Windows Vista je končno med nami in je že na voljo tudi končnim uporabnikom. Novi operacijski sistem v slovenščini prinaša uporabnikom nove zmožnosti na področju storilnosti, varnosti, zabave, preprostosti uporabe in mobilnosti. Splošna dostopnost pomeni tudi, da bo mogoče slovensko različico Windows Viste kupiti z novimi računalniki, ki jih nudijo slovenski in mednarodni proizvajalci osebnih računalnikov.

Windows Vista domačim uporabnikom omogoča, da uživajo v različnih oblikah zabave, od televizijskih programov in videoiger do glasbe in filmov. Z novimi orodji za komunikacijo lahko uporabniki bolj preprosto ostanejo v stiku z družino, prijatelji in sodelavci, saj imajo na voljo orodja za komunikacijo, kot so elektronska pošta, takojšnje sporočanje, internetna telefonija in video pogovori. Izboljšano varnost pri uporabi računalnika in spleta dopolnjuje tudi novo središče za starševski nadzor, ki omogoča preprečevanje dostopa do različnih spletnih strani in neprimernih vsebin.

»Windows Vista prinaša izjemen napredek na področju uporabniške izkušnje. Uporaba operacijskega sistema je preprostejša in bolj intuitivna, kar zagotavlja visoko storilnost pri delu z osebnim računalnikom,« je povedal Jaka Stele, generalni direktor slovenske podružnice Microsofta. »Navdušeni smo, da lahko slovenskim uporabnikom omogočimo dostop do najsodobnejših tehnologij na trgu v domačem jeziku.«

Microsoftovi partnerji pripravili tudi že prve razširitve in dodatke, ki izboljšujejo uporabniško izkušnjo ter zagotavljajo uporabnikom dostop do lokalnih informacij in novic. Slovensko različico je na pot pospremila tudi spletna stran www.windowsvista.si.


Prijavi napako v članku