Računalništvo, telefonija
Varnost
Nas in strežniki
27.05.2024 07:14

Deli z drugimi:

Share

Visoko zmogljivi virtualni strežniki s 100-odstotno prilagodljivostjo

Zmogljiva DELL poslovna strojna oprema, možnost popolne prilagodljivosti VPS strežnika, izbira med vzdrževano ali nevzdrževano storitvijo, 24/7 nadzor nad delovanjem strežniškega okolja in stalno dosegljiva tehnična podpora. Vse to in še marsikaj drugega zagotavlja NEOSERV.
Vir: Avant
Vir: Avant

Lastniki velikih in množično obiskanih spletnih trgovin se dobro zavedajo, kako pomembna komponenta uspeha je spletno gostovanje. To je mnogo več kot le prostor na strežniku, kjer se nahajajo datoteke in podatkovne baze, ki sestavljajo spletišče. Gostovanje odločilno vpliva na to, kako hitro bo delovalo spletno mesto, kako varno bo pred virusi, vdori, DDoS napadi in drugimi spletnimi nevarnostmi, kako zanesljivo bo njegovo delovanje ob močno povečanem obisku, katere funkcionalnosti bodo naročniku na voljo in podobno. Pomembna pa ni le izbira kakovostnega ponudnika spletnega gostovanja, temveč tudi ustrezna izbira vrste storitve. Tista, ki naročniku omogoča izjemno visoko zmogljivost in popolno prilagodljivost, se imenuje VPS gostovanje.

Zakaj se odločiti za najem VPS strežnika?

Čeprav večini lastnikov spletnih strani ustreza cenovno ugodnejše deljeno gostovanje, kjer si isti strežnik običajno deli več sto naročnikov, pa ta storitev vendarle ni primerna za vse. Predvsem lastniki obsežnih in zelo obiskanih spletnih trgovin se pogosto odločijo za najem virtualnega strežnika, saj jim ta omogoča zmogljivost, sistemska sredstva in konfiguracijo strežnika po lastnih potrebah. Za VPS strežnik se pogosto odločajo tudi razvijalci programske opreme, saj jim omogoča hitro vzpostavitev virtualnega okolja po meri za testiranje novih funkcij in razvoj aplikacij.

Zmogljivost VPS gostovanja pride še posebej do izraza ob povečanem obisku spletne trgovine, npr. ob veliki oglasni ali e-poštni kampanji. Ob visokem številu sočasnih zahtevkov lahko spletno mesto, ki gostuje na deljenem strežniku, postane neodzivno ali nedostopno, medtem ko mnogo več sistemskih sredstev, ki jih zagotavljajo VPS strežniki, omogoča nemoteno delovanje strani tudi ob povišani obremenitvi.

Nevzdrževano / Vzdrževano VPS gostovanje

NEOSERV, ki storitve spletnega gostovanja in registracije domen ponuja že od leta 2003, naročnikom nudi izbiro med najemom nevzdrževanega in vzdrževanega virtualnega strežnika.

Nevzdrževano (unmanaged) VPS gostovanje omogoča uporabo poljubnega operacijskega sistema in polnega (root) dostopa do strežnika ter je namenjeno izkušenim sistemskim administratorjem. Storitev je torej primerna za tiste, ki potrebujejo specifično programsko opremo in želijo virtualno okolje konfigurirati po lastnih potrebah. Če s strani naročnika obstaja želja po vzpostavitvi sistema rezervnih kopij, zavarovanju dostopa strežnika s požarnim zidom, povezavi več strežnikov v virtualno okolje ipd., lahko ponudnik poskrbi tudi za to.

Vzdrževano (managed) VPS gostovanje z nadzorno ploščo cPanel predstavlja rešitev na ključ in je namenjeno naročnikom, ki ne razpolagajo z znanjem nastavitve in upravljanja strežnika oz. se z vzdrževanjem sistema ne želijo ukvarjati. V tem primeru pri NEOSERV poskrbijo za vzpostavitev in konfiguracijo strežnika, namestitev operacijskega sistema in programske opreme, stalen nadzor delovanja strežnika, antivirusno zaščito, redne varnostne posodobitve in rezervne kopije. Poleg tega ponudnik zagotavlja tudi tehnično podporo (24/7).

Prednosti VPS gostovanja pri NEOSERV

Naročniki VPS storitve so pri NEOSERV deležni gostovanja na virtualnih strežnikih z visoko zmogljivo DELL poslovno strojno opremo, Xeon Gold CPU enotami in bliskovitimi NVMe SSD diskovnimi polji. Strežniki so zavarovani z aktivno DDoS zaščito, tveganje izpada spletne povezave pa preprečuje redundantna povezava s fizično ločenimi optičnimi vodi. Vzpostavitev VPS strežnika je opravljena hitro po oddanem naročilu oz. dogovoru glede specifične konfiguracije, možna je tudi nadgradnja strežnika ali namestitev dodatne programske opreme. Vsak VPS strežnik razpolaga z lastnim IP naslovom (možen je dokup dodatnih), tehnična podpora pa je naročnikom na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu.

Naročniki, ki se odločijo za vzdrževano VPS gostovanje, so deležni še 24/7 nadzora delovanja strežniškega okolja, napredne NEOSERV Anti-Virus in Anti-Spam zaščite ter rednih nadgradenj in varnostnih posodobitev programske opreme.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem AVANT.SI.
Vas zanima več iz te teme?
VPS gostovanje


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888