Telefonija
27.04.2007 06:45

Deli z drugimi:

Share

Virgin Mobile z naprednim trženjem do večje uspešnosti

Vodilni britanski operater navideznega mobilnega omrežja Virgin Mobile je izbral SPSS-ovo napovedno analitiko, s katero namerava optimizirati trženjske kampanje in zmanjšati osip uporabnikov. SPSS-ova programska oprema operaterju omogoča analiziranje podatkov o uporabnikih in rezultatov minulih trženjskih akcij. S pridobljenimi informacijami med štirimi milijoni uporabniki poiščejo ustrezno uporabniško skupino, na katero bodo usmerili nove ponudbe.

Virgin Mobile na leto izvede več kot 100 prodajnih akcij, z odkrivanjem najustreznejših strank za vsako posamezno akcijo pa bo znižal stroške trženja, zmanjšal osip uporabnikov in povečal povprečni prihodek na uporabnika s pomočjo neposrednega odzivanja na dogodke. Uporabnikom, ki, denimo, kupujejo dodatne minute pogovorov za določen znesek in so nagnjeni k menjavanju operaterjev, lahko pošljejo kratko sporočilo o prednostih nagrajevalnega sistema Red v času, ko morajo znova napolniti mobilni račun in ne v okviru splošne oglasne kampanje.

SPSS-ova programska oprema za napovedno analitiko Virgin Mobilu omogoča boljše razumevanje njihovih uporabnikov na podlagi preteklih okoliščin, sedanjih dogodkov in načrtovanih trženjskih dejavnosti. Mobilni operater ima s tem celovit pregled nad svojimi uporabniki in lahko predvideva vedenje posameznikov in njihove potrebe. Tako lahko predvidi možnost, da bo uporabnik šel h konkurenci, in lahko ustrezno ukrepa.

“Konkurenca na trgu mobilne telefonije je vse ostrejša, zato bo zagotavljanje lojalnosti uporabnikov odločalo o uspešnosti podjetij,” je povedala Caroline Schmidt, odgovorna za upravljanje odnosov s strankami pri Virgin Mobilu. “Učinkovitost upravljanja odnosov s strankami lahko izboljšamo samo z boljšim poznavanjem naših uporabnikov. Napovedna analitika nam omogoča boljše razumevanje uporabnikov in ugotavljanje, katera ponudba jim najbolj ustreza. Od tega imamo oboji korist: uporabniki dobijo samo sporočila, na katera se bodo najverjetneje odzvali, mi pa dosežemo boljšo odzivnost in večjo donosnost naložbe za vsako prodajno akcijo. To je upravljanje odnosov s strankami naslednje generacije.”

“Podjetja, ki želijo preživeti v tržno naravnanem okolju, bodo morala spremeniti svoj odnos do upravljanja odnosov s strankami,” je pojasnil Jack Noonan, predsednik in izvršni direktor SPSS-a. “Podjetja, kakršno je Virgin Mobile, postavljajo nove standarde za upravljanje strank v 21. stoletju, saj ne analizirajo samo učinkov posameznih trženjskih akcij, pač pa s temi podatki napovedujejo rezultate v prihodnosti. S tem zmanjšajo osip uporabnikov, izboljšajo donosnost trženjskih akcij in povečujejo prihodke z naslova navzkrižne prodaje.”


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več