Televizorji
14.08.2012 06:59
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Veliko zanimanje za Applove televizorje

Apple TV naj bi se prodajal kot za stavo!
Apple TV naj bi se prodajal kot za stavo!

Podjetje Foxconn je konec maja pričelo pilotno proizvodnjo težko pričakovanih televizorjev Apple. Tu je šlo za »preizkus«, ali je računalniški gigant pripravljen na pričetek množične proizvodnje televizorjev, ki naj bi povsem revolucionirali način spremljanja televizijskih programov. Applov prvi televizor bo ujet v aluminijastem ohišju in bo uporabnikom ponujal tako vsestransko uporabno digitalno asistentko Siri kot spletne videokonference FaceTime.

Čeprav Applovega televizorja nihče še ni videl, so privrženci ogrizene jabolke že povsem vzhičeni. Nedavna raziskava je namreč pokazala, da bo kar tretja ameriških uporabnikov kabelske televizije prekinila obstoječe naročniško razmerje v trenutku, ko bo Apple na trg pripeljal svoj prvi televizor. Slaba polovica anketirancev si želi televizor z 42-palčno oziroma 106,7-centimetrsko diagonalo. Če bo za novinca potrebno odšteti več kot preračunanih 1.215 evrov, se bo zanj še vedno odločilo dobrih 12-odstotkov anketirancev.

Podjetje Apple je med Američani priljubljeno celo do take mere, da bi 29-odstotkov anketiranih, ki jih trenutno nakup nove televizije ne zanima, bilo pripravljenih kupiti Apple TV, če bi se ta pojavil na trgu. In to kljub temu, da je zanimanje za internetno televizijo s filmi in glasbo na zahtevo že dalj časa v upadu. Kako se bo prvi Applov televizor dejansko odrezal v praksi, bo potrebno počakati do konca leta. Takrat naj bi ga namreč podjetje iz Cupertina ponudilo v prodajo.

Vas zanima več iz te teme?
Apple televizorji Android televizorji

Prijavi napako v članku