Računalništvo, telefonija
30.01.2012 10:25
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Veliko zanimanje bralcev za skupno spletno naročnino Piano

Jutri pričetek naročnine na izbrane spletne medije
POZOR, danes je še zadnji dan, da izkoristite priložnost!
POZOR, danes je še zadnji dan, da izkoristite priložnost!

Z današnjim ponedeljkom in dva tedna po tem, ko so izbrani slovenski medijski založniki najavili, da so se pridružili projektu skupne spletne naročnine Piano, se zaključuje prehodno obdobje brezplačne prijave na neomejeno prebiranje celotnih vsebin spletnih medijev. Danes je tako zadnji dan, ko si slovenski spletni bralci na straneh sodelujočih medijev, še lahko pridobijo dodatne 3 tedne brezplačnega dostopa.

Od jutrišnjega dne dalje bodo spletni bralci, ki se predhodno niso naročili, morali plačati 1,99 evrov za tedensko, 4,89 za mesečno ali pa 48,90 evrov za letno naročnino za neomejeno prebiranje strani vseh vključenih spletnih medijev. V skupno naročnino na Piano je trenutno vključenih 11 spletnih medijev, kot na primer spletne strani časopisov Delo.si, Dnevnik.si, Slovenskenovice.si, Primorske.si ter Racunalniske-novice.si in drugih.

Pomemben poudarek je ta, da vse obstoječe vsebine ostajajo brezplačne, plačljive pa postajajo nove, premimum vsebine. Pri Računalniških novicah bo to pomenilo poglobljene prispevke, še boljši računalniški triki in nasveti ter PDF različica tiskane revije dan pred izidom!

Takšen pristop bo sodelujočim medijem omogočil nuditi dovolj informacij in vsebin za celovito dnevno informiranje, med tem ko bodo aktivni spletni bralci prek ene skupne naročnine imeli dostop do najkvalitetnejših izvirnih člankov prispevkov na več medijih hkrati.

Zanimanje slovenskih spletnih uporabnikov je preseglo vsa pričakovanja Piana in njegovih medijskih partnerjev. »Število prednaročil je višje, kot po začetnih dveh tednih na Slovaškem, čeprav ima Slovenija manj, kot polovico toliko prebivalcev,« pravi direktor Piana v Sloveniji, Tomaž Šlibar.

Slovenija se s projektom PIANO pridružuje trendu plačevanja novinarskega dela na internetu, kar se vse bolj uveljavlja tudi drugod po svetu. Sistem skupne spletne naročnine Piano se sicer aktivno širi tudi v druge evropske države.


Si še niste zagotovili 3-tedenski BREZPLAČEN dostop? Kliknite tukaj in sodelujete še v nagradni igri za HTC Sensation XL!


Prijavi napako v članku