Telefoni
31.03.2011 06:44

Deli z drugimi:

Share

Veličastni iPhone 5 šele jeseni?

Na iPhone 5 bo potrebno počakati do jeseni!
Na iPhone 5 bo potrebno počakati do jeseni!

O prihajajočem Applovem mobilnem telefonu iPhone 5 je bilo napisanega že veliko. Neuradni podatki kažejo na to, da naj bi ta za prikazovanje slik uporabljal kar štiri palčni oziroma 10,2 centimetrski zaslon. Sama širina in višina mobilnika naj bi ostala nespremenjena. Za preračunavanje podatkov naj bi uporabljal dvojedrni procesor A5. Najnovejše govorice namigujejo celo na to, da naj bi bil hrbtni del v celoti iz aluminija.

Spletne govorice, ki so se pojavile na začetku marca, so namigovale, da naj bi Apple pametni mobilni telefon iPhone 5 javnosti predstavil že na junijski konferenci World-Wide Developer Conference (WWDC). Kot vse kaže iz te moke ne bo kruha. Čeprav bo rdeča nit tokratne konference prihodnost platform MacOS in iOS, Apple po vsej verjetnosti ne bo predstavil pete generacije pametnega mobilnika iPhone.

Do junijske konference po vsej verjetnosti še ne bo pripravljena peta generacija mobilnega operacijskega sistema iOS. Apple je dejansko doslej vse nove izdaje pametnega mobilnega telefona iPhone opremil s povsem novo različico sistema iOS. Apple naj bi pametni mobilni telefon iPhone 5 javnosti razkril šele na septembrski prireditvi. Takrat bi lahko po nekaterih napovedih ugledali še tablični računalnik iPad 3. Ta naj bi bil opremljen z zaslonom Retina, vgrajeno bliskavico za digitalni fotoaparat in izhodom HDMI.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku