Igre
08.11.2019 12:00

Deli z drugimi:

Share

Veličastna kavbojščina Red Dead Redemption 2 že na voljo za PC

Bo Red Dead Redemption 2 končno prišel tudi na PC?
Bo Red Dead Redemption 2 končno prišel tudi na PC?

Po tem, ko je Rockstar pretekli mesec presenetil z napovedjo, da v kratkem na osebne računalnike prinaša svojo lansko uspešnico Red Dead Redemption 2, je ta sedaj tudi uradno na voljo preko storitev Rockstar Games Launcher in Epic Games Store; uporabnikom platforme Steam pa bo igra na voljo v decembru.

PC verzija, ki je izšla dobro leto po različicah za konzole, prinaša še bolj dodelano grafično podobo, nezaklenjeno število sličic na sekundo in dodatno vsebino. Za osnovno izdajo igre boste odšteli 59,99€, potrebovali pa boste slabih 110GB za prenos igre in 150GB za namestitev, pri čemer si je vredno prihraniti še nekaj prostih gigabajtov za prihajajoče popravke in posodobitve večigralske komponente Red Dead Online. Ob tem velja opozoriti, da boste za gladko jahanje potrebovali kar nekaj konjske moči, saj igra že na konzolah velja za tehnični presežek.

Minimalne sistemske zahteve:

OS: Windows 7 – Service Pack 1 (6.1.7601)

Procesor: Intel Core i5-2500K / AMD FX-6300

Pomnilnik: 8GB

Grafična kartica: Nvidia GeForce GTX 770 2GB / AMD Radeon R9 280 3G

Priporočene sistemske zahteve:

OS: Windows 10 – April 2018 Update (v1803)

Procesor: Intel Core i7-4770K / AMD Ryzen 5 1500X

Pomnilnik: 12GB

Grafična kartica: Nvidia GeForce GTX 1060 6GB / AMD Radeon RX 480 4GB

Kot je za Rockstarove naslove v navadi, igričarska skupnost tudi pri Red Dead Redemption 2 ne počiva. Nadobudni predelovalci so namreč že pred uradnim izidom igre ustvarili prve modifikacije, sedaj pa bodo nove kreacije brez dvoma izhajale kot po tekočem traku.

Toda tretji del kavbojske franšize Red Dead je že samo po sebi izjemno obsežna izkušnja, ki od igralcev zahteva veliko časa in tudi nekaj potrpežljivosti. Zgolj enoigralska komponenta lahko virtualne kavbojce zlahka zaposli za več kot 100 ur s svojo kompleksno zgodbo, številnimi stranskimi aktivnostmi in ogromnim svetom, nasičenim z neverjetnimi podrobnostmi in nepredvidljivimi situacijami. Kot GTA 5 pa je tudi RDR 2 možno v celoti preigrati iz prvoosebne perspektive, kar je ob ultra visokih ločljivostih, naprednih grafičnih tehnologijah in podpori miške zares svojevrstna izkušnja. Pri tem velja omeniti, da za vizualno podobo niti malo ne zaostaja zvočna plat, ki je igri prinesla številne nagrade za najboljši zvok in glasbo, zato je uporaba kakovostne audio opreme zelo dobrodošla.

Če vas ameriška zgodovina in Divji zahod vsaj malce privlačita, je Red Dead Redemption 2 pravzaprav nemogoče odsvetovati. Vzlic zastrašujoči obsežnosti ter razmeroma rutinski strukturi glavnih nalog gre za eno najosuplivejših iger vseh časov, ki ne neha presenečati še dolgo po tem, ko zaključite z osrednjim delom kampanje. Zlasti zanimivo pa bo videti, kako bo Rockstar v prihajajočih mesecih razvijal njeno večigralsko komponento, ki že v osnovi nosi ogromno potenciala.


Prijavi napako v članku