Igralne konzole
26.11.2015 09:45
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Velik uspeh za Sony

Sony. Make believe
Sony. Make believe

Podjetje Sony se sooča s številnimi izzivi vendar pa obstaja področje, kjer so že od vsega začetka uspešni. To je prodaja igralnih konzol PlayStation. Iz podjetja so sporočili, da so uspeli prodati že več kot 30 milijonov izvodov igralne konzole. S tem predstavlja aktualna generacija PlayStation 4 najbolj uspešno igralno konzolo podjetja do sedaj. Zaradi velikega povpraševanja se je podjetje na začetku soočalo z velikimi težavami pri dobavi zadostnih količin igralnih konzol. Težave so bile prisotne še pol leta po uradnem začetku prodaje oziroma aprila leta 2014, ko so pri Sony objavili podatek, da se je konzola prodala 7 milijonov krat.

Omenjena prodajna številka 30 milijonov konzol, se nanaša na globalno prodajo. PlayStation je možno kupiti v 124 državah. Četrta generacija je na trgu že dve leti in od vsega začetka se je prodajala bolje in hitreje kot predhodne generacije. Mejnik 30 milijonov so pri Sony dosegli 22. novembra med drugim tudi zaradi znižanja cen.

Zanimiv pri tem je podatek, da se povpraševanje uporabnikov s časom ne spreminja. Šele januarja letos se je prodajna številka ustavila pri 18,5 milijona in manj kot eno leto pozneje že dosegla 30 milijonov.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation konzole

Prijavi napako v članku