Računalništvo, telefonija
23.06.2017 18:10
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vedno več delodajalcev preverja družbena omrežja

Preden nekaj objavite na Facebooku, najprej dobro premislite, ali je vsebina primerna.
Preden nekaj objavite na Facebooku, najprej dobro premislite, ali je vsebina primerna.

Družbena omrežja so postala nekakšen nadomestek resničnega življenja, kar še posebej drži za trenutno najbolj priljubljeno družabno omrežje na svetu, Facebook. Uporabniki ga večinoma uporabljajo za povezovanje s prijatelji in domačimi ter za prebiranje zanimivih novic. Ker ste na Facebooku zagotovo dejavni tudi vi, oziroma imate vsaj ustvarjen profil, bodite pozorni na to, kaj objavljate. To še posebej drži v primeru, ko iščete zaposlitev ali pa iz takšnega ali drugačnega razloga želite spremeniti obstoječo zaposlitev.

Nedavno objavljena študija je namreč pokazala, da kar 70 odstotkov delodajalcev preverja profile kandidatov za zaposlitev na družbenih omrežjih, preden so povabljeni na razgovor za službo. Pri tem velja poudariti še, da prav tako ni dobro, če profila na družbenih omrežjih nimate. Kar polovica delodajalcev je namreč priznala, da kandidata ne bo povabila na zaposlitveni razgovor, če nima ustvarjenega profila na družbenih omrežjih. Poleg tega ima že kar 30 odstotkov podjetij vsaj eno zaposleno osebo v kadrovski službi, ki se ukvarja s preverjanjem kandidatov na družbenih omrežjih. Najbolj pod drobnogledom so podatki o njihovi izobrazbi in ali ima kandidat strokovno znanje in kaj drugi ljudje objavljajo o kandidatu.

Če imate na svojem profilu objavljeno neprimerno ali provokativno fotografijo, video ali informacije oziroma pripombe, potem je zelo velika verjetnost, da na razgovor ne boste povabljeni. Enako drži tudi v primeru, če ste pustili slab komentar glede vašega bivšega delodajalca. Ker delodajalci torej vse bolj posegajo po družbenih omrežjih, vam priporočamo, da profila ne izbrišete, ampak ga »počistite« in uredite tako, da vam bo v pomoč pri pridobitvi nove zaposlitve.


Prijavi napako v članku