Tablični računalniki
25.05.2015 07:49

Deli z drugimi:

Share

Večji iPad Pro s prirejenim sistemom iOS 8?

Gigantska tablica iPad Pro naj bi bila nared za prodajo že jeseni.
Gigantska tablica iPad Pro naj bi bila nared za prodajo že jeseni.

Na spletu se že daj časa govori o Applovem tabličnem računalniku za profesionalce iPad Pro, ki naj bi za prikaz slik uporabljala visokoločljivi zaslon z 12,9-palčno (32,8-centimetrsko) diagonalo, velikost ohišja pa naj ne bi bila večja od 222,6 x 305,7 x 7,2 milimetra. Na ohišju naj bi se nahajali trije gumbi, in sicer za vklop in izklop ter za višanje in nižanje glasnosti. Ker bo večji iPad namenjen predvsem najzahtevnejšim uporabnikom, so zanesenjaki spletnega portala 9to5Mac prepričani, da bo na njem nameščen nekoliko prirejen mobilni operacijski sistem iOS 8.

Nekoliko predelan mobilni operacijski sistem iOS 8 naj bi prinesel možnost enostavnega premikanja oken po površini zaslona, kar naj bi poenostavilo in predvsem pohitrilo delo z novo tablico. Novost naj bi prinesla še prenovljeno digitalno asistentko Siri, izboljšani center za obveščanje in sistem za boljši izkoristek razpoložljivega prostora. Vse to dejansko kaže na to, da težko pričakovani mobilni operacijski sistem iOS ne bo nared ob predstavitvi tabličnega računalnika iPad Pro.

Kljub temu bodo uporabniki večjega tabličnega računalnika iPad Pro zagotovo navdušeni nad vmesnikom USB-C, zmogljivejšim procesorjem A9 in kakovostnejšimi zvočniki, ki bodo ujeti v kovinsko ohišje klasične oblike. Podjetje Apple naj bi novost javnosti razkrilo septembra, zato se bodo na spletu v teku letošnjega poletja zagotovo znašle nove informacije, špekulacije in fotografije večje tablice iPad Pro.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku