Telefoni
18.08.2018 07:23

Deli z drugimi:

Share

Več kot odlična novica za vse uporabnike pametnih telefonov Nokia!

Nokia bo za vse svoje novejše modele pametnih mobilnih telefonov pripravila nadgradnjo na Android 9 Pie!
Nokia bo za vse svoje novejše modele pametnih mobilnih telefonov pripravila nadgradnjo na Android 9 Pie!

Na svetovnem spletu še vedno močno odmeva negavna Googlova predstavitev prve končne različice mobilnega operacijskega sistema Android 9 Pie, ki prinaša številne zelo uporabne funkcije in možnosti (http://bit.ly/2MFBukY). Novost bo seveda najprej na voljo uporabnikom novejših Googlovih pametnih mobilnih telefonov družine Pixel, nekoliko kasneje pa bo na voljo še za izbrane modele telefonov podjetji. Medtem ko bodo številna podjetja novi mobilni operacijski sistem Android namestila le na izbrane izdelke višjega cenovnega razreda, to ne bo držalo za pametne mobilne telefone podjetje Nokia.

Pri podjetju Nokia so namreč napovedali, da bo mobilni operacijski sistem Android 9 Pie na voljo za vse njegove novejše pametne mobilne telefone. To pomeni, da ga bodo prejeli uporabniki pametnih mobilnih telefonov Nokia 3, Nokia 3.1, Nokia 5, Nokia 5.1, Nokia 6, Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Nokia 8, Nokia 8 Sirocco, Nokia X6 in Nokia X5. Poleg tega bo novost na voljo tudi za lastnike telefonov Nokia, ki temeljijo na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android Go, kot je na primer Nokia 7 Plus.

Trenutno še ni znano, kdaj bodo uporabniki pametnih mobilnih telefonov Nokia prejeli nadgradnjo Android 9 Pie, a glede na spletne govorice naj bi se to zgodilo prav kmalu. Prvi pa bo nadgradnjo zagotovo prejel pametni mobilni telefon Nokia 7 Plus, saj je zanj že na voljo poskusna različica novosti, in sicer v okviru programa Preview Developer.


Prijavi napako v članku