Življenjski slog
Poslovne rešitve
08.06.2022 11:53
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vas zanima, v kakšni finančni kondiciji je vaša konkurenca?

V podjetjih se vsak dan sprejemajo različne poslovne odločitve. Da pa so te prave, morajo temeljiti na preverjenih podatkih.

To omogoča poslovni asistent Bizi, kjer podjetniki najdejo najbolj sveže in najbolj aktualne podatke o čistem poslovnem izidu, višini prihodkov od prodaje, višini kapitala, EBITDA in EBITDA stopnji ter pregled drugih relevantnih finančnih kazalnikov za kar 233.000 slovenskih podjetij. Bizi ob objavi novih finančnih podatkov za leto 2021 razkriva tudi vrsto zanimivih dejstev o stanju slovenskega gospodarstva v letu 2021.

Pravi podatki so ključni za prave poslovne odločitve

Poslovni asistent Bizi uporabnikom omogoča, da se kjerkoli in kadarkoli seznanijo s ključnimi poslovnimi in finančnimi podatki, aktualnimi novicami iz poslovnega sveta ter prihajajočimi poslovnimi dogodki. Z novimi finančnimi in drugimi podatki, ki jih zagotavlja Bizi, lahko vsak preveri:

  • ali je podjetje, s katerim želi poslovati, vredno zaupanja,
  • v kakšni finančni kondiciji je določeno podjetje, 
  • na katere stranke se je vredno osredotočiti, katere rastejo in bodo potencialno prinesle največ prihodkov,
  • katere so potencialne stranke in kako posluje konkurenca.

Uporabnikom so na voljo številna orodja, kot so napredno iskanje, analiza trga, oblikovanje portfelja morebitnih poslovnih partnerjev in strank, pregled poslovanja na finančni kartici podjetja s ključnimi kazalniki finančnega zdravja in stabilnosti podjetja, prenos bonitetnega poročila, pregled ključnih oseb, nastavitev Bizi obveščevalca. Vsa orodja so na voljo prek mobilnih in stacionarnih naprav, preizkusijo pa jih lahko s povsem brezplačnim testnim dostopom na povezavi www.bizi.si/demo/.

Leta 2021 ustanovljenih 24.709 novih pravnih oseb

Slovensko gospodarstvo dnevno soustvarja več kot 233 tisoč pravnih oseb. Lani je bilo ustanovljenih 24.709 novih pravnih oseb, od tega jih ta trenutek posluje še 19.365. Največ jih je bilo ustanovljenih v Osrednjeslovenski regiji, sledita Podravska in Savinjska regija, najmanj pa v Zasavski regiji. V primerjavi z letom 2020 je bilo leta 2021 ustanovljenih 2.752 več pravnih oseb, letos pa je bilo v prvih štirih mesecih ustanovljenih 9.032 podjetij, največ marca (2.455 podjetij), najmanj pa februarja (2.041 podjetij).

Leta 2021 je bilo izbrisanih 17.608 pravnih oseb. V primerjavi z letom prej to pomeni 14 % manj izbrisanih podjetij. Največ jih je bilo izbrisanih v Osrednjeslovenski, Podravski in Obalno-kraški regiji, najmanj pa v Zasavski regiji. V prvih štirih mesecih leta 2022 je prenehalo poslovati 5.978 pravnih oseb, kar je 21 % več kot v enakem obdobju lani, največ jih je zaprlo svoja vrata marca (1.625).

PREIZKUSITE TESTNI DOSTOP >>

Kako poiskati prave stranke?

Pomembno je, da vsak, ki sprejema odločitve, preveri še ključne podatke o poslovanju teh podjetij, bonitetne ocene, morebitne naroke, insolventnosti in že bo korak bliže do novega potencialnega poslovnega partnerja. Finančne podatke je mogoče pregledovati za kar pet let. Naročniki Bizija lahko bazo podatkov pregledujejo brez omejitev – kjerkoli in kadarkoli, neomejeno lahko pregledujejo finančne podatke in prenašajo bonitetna poročila. Prav bonitetna poročila so ključna za kakovostno oceno tveganja pri poslovanju z domačimi in tujimi poslovnimi partnerji, saj vsebujejo ključne podatke, ki celostno razlagajo poslovno zdravje podjetja.

Kako se pravočasno izogniti neplačnikom?

S pregledom stanja TRR in blokad je mogoče hitro ugotoviti, kakšno plačilno disciplino ima podjetje, časovnice blokad pa natančno prikažejo, kdaj in za kateri račun ima (ali je imelo) podjetje blokade. Še korak dlje do tega, da je vsak odločevalec o ključnih spremembah obveščen pravočasno, pa omogoča Bizi obveščevalec, ki uporabnike prek e-pošte in SMS-sporočil vsak dan obvešča o spremembah, kot so blokade računov, sodne objave, sprememba zastopnikov … 

Poslovni asistent Bizi je najbolj obiskana poslovna spletna stran v Sloveniji. Iz leta v leto pritegne več predstavnikov poslovne javnosti, ki iščejo koristne finančne, poslovne in kontaktne podatke iz pisarne ali na poti. Bizi je po raziskavi MOSS marca 2022 obiskalo nekaj manj kot 300.000 različnih uporabnikov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
finance


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Bronasti partner

3BM d.o.o.

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Tehnološke servisne delavnice so bile v zadnjem letu eden izmed stebrov, ki so omogočali, da je lahko tehnologija poskrbela za karseda normalen potek življenja. Poraba in povpraševanje ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več