Računalništvo, telefonija
07.02.2011 17:19
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Valjasti OLED zasloni iz Mitsubishija

Iz Mitsubishija prihaja povsem dostojen nadomestek za disko krogle iz 80-ih in sicer gre za valjast OLED zaslon razpona 5,7 metrov.
Iz Mitsubishija prihaja povsem dostojen nadomestek za disko krogle iz 80-ih in sicer gre za valjast OLED zaslon razpona 5,7 metrov.

Do zdaj smo videli že kar nekaj presenetljivih naprav, ki so prišle izpod rok japonskega giganta Mitsubishi. Pravzaprav je podjetje edino na svetu, kjer še lahko najdemo proizvodnjo DLP televizorjev.

Tudi tokrat so nas presenetili, saj je japonski proizvajalec avtomobilov na sejmu ISE 2011 predstavil prvi valjasti OLED zaslon, namenjen za uporabo v velikih dvoranah in ostalih večjih prostorih, kjer njegova valjavost sploh pride do smisla. Po uradnih podatkih gre za zaslon polmera 917,15 mm z velikostjo piksla tri milimetre. Za zdaj je omenjen prototip edini takšne vrste na svetu, a že v naslednjih nekaj mesecih v podjetju napovedujejo množično proizvodnjo takšnih naprav. Vrteči zaslon je narejen iz modula velikosti 384 x 384 x 97 mm in tehta dobrih osem kilogramov. Na vsakem modulu se nahaja 128 x 128 slikovnih točk, z največjo svetilnostjo 1200 cd/m2.

Morda ste že videli precej digitalnih akvarijev, ko ste se podali po nakupih. No, pri Mitsubishiju pravijo, da bo tale povsem nekaj drugega. Pustimo se presenetiti; mi osebno se že veselimo izida.


Prijavi napako v članku