Računalništvo, telefonija
19.03.2018 14:52
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V Portorožu se je odvila največja konferenca digitalnega marketinga v regiji

V Portorožu se je odvila največja konferenca digitalnega marketinga v regiji
V Portorožu se je odvila največja konferenca digitalnega marketinga v regiji

Red Orbit je že četrto leto zapored organiziral največjo konferenco digitalnega marketinga v regiji, inOrbit 18. Veliki dogodek se je letos premierno odvil na slovenski obali, program pa je bil bolj pester kot kdaj koli prej. Konference smo se udeležili tudi na uredništvu Računalniških novic in moramo reči, da je več kot izpolnila naša pričakovanja. Vzdušje je bilo fantastično in kogar zanima digitalni marketing, ki danes poganja poslovanje domala vseh uspešnih podjetij na svetu, je lahko na številnih predavanjih spoznal marsikakšen nov in uporaben trik.

Poudarek na letošnji konferenci je bil predvsem na razvoju in rasti poslovanja na digitalnih kanalih, pri čemer je bilo veliko govora o psihologiji potrošnika, uporabniški izkušnji, uporabniških trendih na digitalu, oglaševalskih kanalih, optimizaciji konverzij na spletni strani in digitalni analitiki. V dveh dneh se je predstavilo 28 domačih in tujih govorcev, med katerimi so bili tudi odmevni predavatelji s svetovno znanih podjetij, kot so Google, LinkedIn, HubSpot, Booking.com, Microsoft, Outfit7, 500 startups in Hotjar. Odziv udeležencev na zasedbo je bil odličen, saj sta bili dve dvorani, v katerih so se zvrstila predavanja, nabito polni. Do te mere, da smo sedeli tudi po stopnicah. Red Orbitu je resnično uspelo organizirati odmeven mednarodni dogodek.

Organizatorji so letos konferenco razdelili na dva ločena nivoja predavanj. Prvi je poskrbel za splošen pregled trendov znotraj področja, drugi pa za poglobitev v specializirana področja, orodja in njihovo uporabo. Strateška raven predavanj je ponudila predvsem pregled trendov, novosti in orodij, ki postajajo vodilna tehnologija na digitalu. »Deep dive« predavanja pa so bila bolj specializirana. Predavatelji so se poglobili v najnovejše taktike, aktualne marketinške izzive in priložnosti. Tematsko bodo pokriti vsebinski marketing, »growth« marketing, optimizacija spletnih strani ter plačljivo oglaševanje. InOrbit 18 pa je letos v program dodal tudi delavnice, kjer so udeleženci pridobivali nova znanja prek praktičnega dela.


Prijavi napako v članku