Digitalizacija
21.03.2013 12:33

Deli z drugimi:

Share

V Portorožu poteka 22. Slovenski oglaševalski festival – SOF!

Oglaševanje je izrednega pomena. Kako stopiti v stik s strankami, kako jim prodati in približati svoj produkt, kako privabiti kupce? To so le nekatera vprašanja, ki vsak dan pestijo vsakega oglaševalca. A morda mu odgovore lahko podajo ostali, ki se prav tako stalno ukvarjajo z omenjenimi težavami, svoje rešitve pa bodo podali, na zdaj že tradicionalnem, Slovenskem oglaševalskem festivalu - SOF.
O kakovosti festivala priča tudi dejstvo, da je to že kar 22. festival po vrsti.
O kakovosti festivala priča tudi dejstvo, da je to že kar 22. festival po vrsti.

V Portorožu se je včeraj začel že 22. festival slovenskega oglaševanja, ki se bo zaključil v peter popoldne. S tako dolgo tradicijo se lahko pohvali le redkokateri dogodek. SOF je osrednji nacionalni dogodek oglaševalske stroke, katerega organizira Slovenska oglaševalska zbornica. Namen sejma je zbrati številne strokovnjake s področja marketinga in oglaševanja, ki podajo svoje izkušnje in ugotovitve ter na ta način širijo svoje znanje z udeleženci dogodka.

Tudi to leto je nabor govorcev izredno pester. Predavali bodo Aljoša Bagola s Pristopa, Branko Čakarmiš s Pop TV, Mitja Petrovič, kreativni direktor skupine Publicis, dr. Alf Rehn, švedski menedžer in inovator, mag. Aleš Muhič, direktor trženja za Pro Plus, Don Calladine, vodja Media Futures, Carat global Menagement in še številni drugi domači ter tuji strokovnjaki.

Drugi del dogodka je tudi tekmovanje med udeleženci s področja spodbujanja uspešnosti in učinkovitosti v tržnem komuniciranju. Zmagovalci so že včeraj prejeli zlato nagrado za tržno-komunikacijsko učinkovitost Effie. Na ta način se na festivalu spodbuja kreativnost in tekmovalnost med udeleženci.

Festival poteka v profesionalno-sproščenem vzdušju, program pa je postavljen tako, da se stalno dogaja kaj zanimivega. Vsekakor gre za izredno kakovosten festival, katerega se mora udeležiti vsakdo, ki se ukvarja z oglaševanjem. Sodobni trendi in nova znanja je navsezadnje mogoče osvojiti le z deljenjem izkušenj z ostalimi strokovnjaki s tega področja.


Prijavi napako v članku