Računalništvo, telefonija
23.03.2016 10:49

Deli z drugimi:

Share

V New Yorku kmalu največje in najhitreje omrežje Wi-Fi na svetu!

V New Yorku kmalu največje in najhitreje omrežje Wi-Fi na svetu!
V New Yorku kmalu največje in najhitreje omrežje Wi-Fi na svetu!

Ameriško velemesto New York postaja pravi raj za uporabnike pametnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov, prenosnikov in drugih mobilnih naprav. Najboljši pogoji za to pa so na tretji in osmi aveniji, saj so tam na voljo dostopne točke za hitri in brezplačni dostop do svetovnega spleta, imenovane LinkNYC. Dostop do interneta je kar 20-krat hitrejši od običajnih povezav, doseg pa je omejen na do 100 metrov, na eno postajo pa je sočasno lahko povezanih do kar 250 uporabnikov.

Trenutno je uporabnikom mobilnih naprav v New Yorku na voljo 140 brezžičnih postaj LinkNYC, do poletja pa naj bi se njihovo število povečalo na skupno 510. Načrti za prihodnjih 12 let so nadvse ambiciozni, saj naj bi podjetje City Bridge postavilo skupno okoli 10 tisoč brezžičnih dostopnih točk. Tovrstne postaje je za mogoče uporabljati tudi za opravljanje brezplačnih lokalnih pogovorov, namenski gumb pa zagotavlja hitro vzpostavitev povezave s klicnim centrom za pomoč v sili. Te so za nameček opremljene še s tabličnim računalnikom Android, zvočniki in mikrofonom ter celo s posebno opremo, ki je prilagojena slepim in slabovidnim.

Projekt postavitve postaj LinkNYC za hiter in brezplačen dostop do svetovnega spleta seveda ni ravno poceni. Celotna naložba je bila namreč ocenjena na okoli preračunanih 178 milijonov evrov.


Prijavi napako v članku