Programska oprema
13.08.2005 09:03

Deli z drugimi:

Share

V nekaj urah kar 7 novih različic črva Bagle


Previdnost v prihodnjih dneh ne bo odveč…

Podjetje Medinet iz Maribora, ki v Sloveniji izvaja distribucijo, sistemsko podporo in izobraževanje za izdelke finskega podjetja F-Secure, želi uporabnike interneta opozoriti na večje število novih verzij črva Bagle, ki so se pojavile v zadnjih urah.

Potem, ko se je prejšnji teden pojavil Bagle.bw, ki ima vgrajene strežnike za posredovanje zahtev SOCKS 4 in 5 ter HTTP CONNECT, se je v zadnjih urah pojavilo kar sedem novih različic črva Bagle (poimenovanih od Bagle.cb do Bagle.ch).

Pripone večinoma vsebujejo besedo “tax”, naprimer The_reporting_of_taxes.zip oziroma To_reduce_the_tax.zip, arhivi pa vsebujejo datoteko s črvom (datoteka ima sicer ikono dokumenta). Podaljšek priponk je .ZIP ali .RAR, nekatera sporočila pa vsebujejo ZIP arhiv s podaljškom .RAR.

Protivirusni programi F-Secure Internet Gatekeeper, F-Secure Anti-Virus za Microsoft Exchange in F-Secure Anti-Virus za požarne zidove črva zaznajo kljub napačnemu podaljšku.

Podjetje Medinet opozarja uporabnike interneta naj bodo pozorni in naj ne odpirajo sumljivih in nepričakovanih priponk elektronskih sporočil.

Več informacij o črvih poiščite na
http://www.europe.f-secure.com/v-descs/bagle_cf.shtml
ter na
www.f-secure.si


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več