Slika, tv, avdio
Digitalizacija
Fotoaparati in kamere
Poslovne rešitve
24.01.2022 08:07
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V hibridni učilnici sta kamera in mikrofon nepogrešljiva

Hibridne učilnice so postale realnost. Pomembno je, da poznamo njihove prednosti in jih izkoristimo, za to pa potrebujemo primerno opremo.

Poleg opreme, kot so računalnik, projektor in platno ali interaktivni zaslon, je v hibridni učilnici zelo pomembna, čeprav pogosto zanemarjena, kakovost slike in zvoka. Že izkušnje iz telefonskih pogovorov nam jasno sporočajo, da nam povezava in sam klic prav nič ne pomagata, če sogovornika ne slišimo ali ga slišimo slabo. Enako je s sliko. Sogovornik ima lahko vse odlično pripravljeno, a če sami ne poskrbimo za to, da se bomo lahko z njim pogovarjali čim bolj kvalitetno in seveda brez motenj, nismo naredili ničesar.

Rešitve »vse v enem«

Poznamo različne sisteme, s katerimi lahko opremimo hibridne učilnice in pisarne, in vsak ima svoje prednosti. Če želite imeti vse pripravljeno tako rekoč v trenutku, si lahko omislite na primer Meeting Owl Pro 360-stopinjsko kamero »vse v enem«. V pisarni, konferenčni sobi ali učilnici je nevpadljiva, presenečeni pa boste, kako dobro opravi svoje delo. Poleg zanimivega videza, ki spominja na sovo, je ena najbolj pomembnih lastnosti, da gre za »plug and play« rešitev. Priloženi kabel enostavno povežete z Windows ali Mac OS napravo ter nastavite privzet vir za avdio in video. Kompaktna in enostavna rešitev.

Nekatere kamere oziroma mikrofoni so danes sposobni sami ugotoviti, kdo od navzočih govori in ga približati, da med ostalimi udeleženci sestanka ali predavanja na daljavo ni dvoma, kdo je govorec. Predavanje kar naenkrat postane tudi privlačnejše. Poleg tega vgrajeni mikrofoni prenašajo izredno kakovosten zvok. To danes velja za večino sodobnih konferenčnih rešitev, pa naj gre za celoten sistem, kamero ali mikrofone. Če si omislimo kakovosten naglavni ali kravatni mikrofon, smo lahko brez skrbi, da bi hrup iz naše okolice motil slušatelje oziroma ostale udeležence videokonference. Če na dan veliko ur preživite v hibridni učilnici ali na sestankih, je ena izmed boljših rešitev stropno mikrofonsko polje, ki vam pri delu omogoča še več svobode. Zvok govorca bo odslej vedno jasen in čist.

Ugotoviti morate, katera rešitev je prava za vas

Danes je na trgu množica rešitev, od takšnih za majhne prostore do sistemov za nekaj udeležencev ter vrhunskih avdio in video sistemov za množične sestanke ali predavanja. Ugotoviti morate le, kakšne so vaše potrebe in kako globoko ste zanje pripravljeni seči v žep. Profesionalni sistemi za sodelovanje ne poznajo ovir. Vsebujejo več kakovostnih kamer in mikrofonov, zvočnike ter vse mogoče priključke, ki jih lahko združite v celovit in popoln sistem za optimizacijo vsake videokonference.

Za kamere in mikrofone lahko odštejete nekaj deset evrov ali učilnico opremite s profesionalnimi sistemi. Na govor se bodo prilagajali skoraj tako, kot da bi imeli lastnega režiserja. Kamere bodo snemale iz različnih kotov, zvok bo vrhunski.

Pri vseh rešitvah je vse odvisno od tega, kaj potrebujete in koliko časa preživite ob učenju ali sestankih na daljavo. Tako kot obstaja vrsta kamer, so tudi mikrofoni lahko naglavni, kravatni, stropni ali namizni. Tudi navadni brezžični konferenčni mikrofoni so lahko super rešitev, osvobodijo vas kablov, hkrati pa je govor na primer učencev jasen in ni izgube dragocenega časa zaradi njihovega nedelovanja ali preslabega delovanja. Vsak mikrofon in vsaka kamera bosta dodana vrednost predavanju ali sestanku, saj vemo, da so rešitve, ki so vgrajene v prenosnih računalnikih sicer za prvo silo sprejemljive, ne zagotavljajo pa kakovosti in dinamičnosti, ki jo dodajo kamere in mikrofoni boljše kakovosti.

Podjetje Teksel d.o.o. je vodilni ponudnik tovrstne opreme. Svojim strankam zagotovi zasnovo, namestitev in integracijo po meri, poleg tega pa zagotavlja tudi podporo. Vse izdelke si lahko ogledate tudi v njihovi demo sobi ali pa za vas organizirajo online predstavitev. Več na www.teksel.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
spletne kamere mikrofoni

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tajin utrinek Infinity Energy, Špela Rihtaršič s.p.

Dvorjanska ulica 17a, 4207 Cerklje na Gorenjskem, Tel: 040 755 027
Koliko ur preživite v sedečem položaju? Koliko ur prebedite za računalnikom? Odgovor je vse več. Sodoben način življenja naj bi bil dinamičen in razgiban, vendar je velik del ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

MOJVIDEO d.o.o.

Prežihova ulica 17, 8250 Brežice, Tel: 040 903 424
Mojvideo.com, prvi slovenski video portal Le kdo ne pozna portala Mojvideo.com? Gre za prvi, največji in najbolj obiskan spletni video portal v Sloveniji, ki je prvotno namenjen ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več