Igre
15.01.2007 17:10

Deli z drugimi:

Share

Uspeh World Of Warcraft-a še kar raste, dodatek tik pred vrati

Pri Blizzardu si verjetno tako navdušeno manejo roke, da imajo že čisto pordele dlani. Geniji so lastnoročno dvignili masivno-večigralske igre, ki so poprej potihem migetale v čumnatah nekaj stotisoč največjih “geekov”, v vse bolj rastočo in obljubljajočo industrijo. Po zaslugi World of Warcrafta verjetno ni večjega igričarskega založnika, ki ne bi resno pogledoval in se spogledoval s tovrstnimi igrami (kar nekaj velikih naslovov se obeta, med njimi recimo Vanguard, Age of Conan: Hyborian Adventures in Lord of the Rings Online) in mirne vesti lahko rečemo, da se je WoW že zatrdno in z zlatimi črkami zapisal v anale te mlade, rastoče industrije.
Zakaj spet slavospevi? Blizzard je ponosno objavil, da World of Warcraft po svetu igra zdaj že zavidljivih 8 milijonov ljudi, med njimi jih je okoli 2 milijona iz Severne Amerike, 1.5 milijona iz Evrope in 3.5 milijona iz Kitajske. Mike Morhaime, predsednik in ustanovitelj Blizzard Entertainment, je seveda zanesen nad uspehom svojega hita in je za zapolnitev njegovega bančnega računa hvaležen skupnosti in podpori igralcev.
Da pa dinarčki ne bi prenehali žvenketati, bo 16. januarja v Severni Ameriki in Evropi izšel dodatek podnaslovljen The Burning Crusade. Le-ta bo povečal velikost in vsebino že tako ogromne igre še za tretjino, dvignil najvišji nivo, ki ga lahko doseže vaš lik, na 70, dve novi rasi, leteče jezdne živali in obrt z dragulji.
Še za primerjavo: Lineage, ki naj bi bila po številu doseženih igralcev na drugem mestu, je januarja 2003 zabeležila 3.25 milijona pretežno poševnookih igralcev. Drugi del je dosegel samo okoli 2 milijona, medtem ko sta na primer EverQuest in Final Fantasy XI životarila z nekje okoli pol milijona igralcev.
Če se vam ljubi, lahko še na hitro izračunate mesečni Blizzardov dobiček, če računamo, da stane en mesec igranja World Of Warcraft okoli 15 €. Torej 15 evrov krat 8 milijonov je?
Hja, v tej zvrsti je očitno velik potencial za dobiček. Samo dobro igro je treba narediti.


Prijavi napako v članku