Računalništvo, telefonija
26.06.2013 10:12

Deli z drugimi:

Share

Urejen sistem za upravljanje identitet

Na Univerzi v Mariboru so v sredo, 19. junija pripravili dogodek, kjer so predstavili ureditve identitet. Predstavitev je bila namenjen vsem ki načrtujejo ureditev identitet. Sem spadaj predvsem vodje informatikov, kadrovskih služb, organizacij, informacijskih varnosti in projektov.
Na Univerzi v Mariboru so predstavili sistem za upravljanje identitet.
Na Univerzi v Mariboru so predstavili sistem za upravljanje identitet.

Najprej je Izidor Golob, vodja računalniškega centra Univerze v Mariboru, predstavil sistem upravljanja uporabniških pravic na Univerzi Maribor. Zaradi 2.000 zaposlenih in 20.000 študentov je dober sistem nujno potreben. Cilj projekta je bil zmanjšati administrativne in druge stroške upravljanja identitet. Približati so se želeli tudi varnostnim in zakonskim standardom ter upravljanju tveganja. S tem so vzpostavili centralizirano rešitev za uporabniške identitete in olajšali izvedbo drugih projektov. Projekt se še izvaja, vendar je že v fazi zaključitve.

Mitja Kozar, vodja informacijske varnosti in vodja službe za podporo uporabnikom v Gorenju, je prikazal kako je Gorenje uspešno uvedlo Quest One Identity Solutions.

Na koncu je Maja Juvančič, svetovalka za kadre in projektno vodenje, ponazorila vlogo kadrovske službe pri upravljanju uporabniških identitet. Izpostavila je pomembnost enotnega sistema za vpis kadrovskih podatkov in njegovo vlogo pri pravočasnemu izpisu pogodb, izdajo plač in evidenco časa.

»Z odzivom smo izredno zadovoljni. Stranke so način sodelovanja z UM v obliki demo centra zelo dobro sprejele. Upravljanje identitet in kontrole dostopov je področje, ki je izredno kompleksno. Preko demo centra, ki deluje v okolju RCUM imamo mi kot distributer DELL Software rešitev in naši partnerji možnost, da strankam rešitve še bolj približamo.« je izjavil Andrej Božiček iz ADM – Adria, d. o. o.

Univerza v Mariboru ima dostop do sodobnih tehnologij, ki jih uporablja za upravljanje identitet zaposlenih in študentov. Za jesen je že predvideno, da se začne center uporabljati v izobraževalno raziskovalne namene. Za potencialne delodajalce to pomeni, da bodo imeli na voljo mlad kader s teoretičnim znanjem in uporabniško izkušnjo.


Prijavi napako v članku