Računalništvo, telefonija
16.06.2011 13:26
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uradna otvoritev IBM-ovega inovacijskega centra v Ljubljani

Danes v Ljubljani slavnostna otvoritev IBM-ovega inovacijskega centra za jugovzhodno Evropo.
Uradna otvoritev IBM-ovega inovacijskega centra v Ljubljani
Uradna otvoritev IBM-ovega inovacijskega centra v Ljubljani

Danes IBM uradno obeležuje 100 let delovanja. V tem obdobju je IBM ustvarili bogato dediščino znanja in pomembno vplival na razvoj družbe in sveta. Ob visokem jubileju je IBM Slovenija odprl regijski inovacijski center IBM Innovation Center Ljubljana. Center bo pripomogel k razvoju gospodarstva, tako z vidika kakovosti kot tudi hitrosti implementacij sodobnih poslovnih informacijskih rešitev.

IBM-ovo zgodovino zaznamujejo številne prelomnice, ki so pomembno vplivale na razvoj poslovanja, znanosti in družbe v 20. stoletju. Med pomembnejše sodijo sistem luknjane kartice, prva črtna koda, prvi osebni računalnik, System/360, superračunalnik Watson, ki je zmagal na televizijskem kvizu Jeopardy! in številni drugi. »IBM je uspešno preživel sto let zato, ker je ostal zvest svojim temeljnim vrednotam, hkrati pa se ni bal sprememb. S to miselnostjo smo v prvem stoletju našega delovanja spreminjali tehnologijo, poslovanje in družbo, in prepričani smo, da bomo v prihodnjem stoletju z njo dosegli še več« je ob stoletnici ponosno dejal Samuel J. Palmisano, predsednik in generalni direktor IBM-a. »Če želite doseči dolgoročni uspeh, morate voditi podjetje z mislijo na prihodnost« še dodaja Palmisano. Danes so vodilni IBM-ovi predstavniki počastili stoletnico z zvonjenjem na otvoritveni zvonec newyorške borze.

IBM globalni javnosti predstavlja svojo bogato zgodovino skozi številne dogodke, publikacije, edinstvene vizualije idr. Med drugimi: 14. junija 2011 je izšla knjiga z naslovom Making the World Work Better: The Ideas That Shaped a Century and a Company, ki podaja kronološki opis sprememb na področju tehnologije in poslovanja v zadnjih stotih letih in raziskuje IBM-ov vpliv pri tem. IBM je objavil tudi serijo filmov, ki nudijo kronološki pregled IBM-ove zgodovine po posameznih letih. V okviru Dneva družbene odgovornosti, 15. junija 2011, je več kot 300.000 IBM-ovih sodelavcev, upokojencev in IBM-ovih poslovnih partnerjev po celem svetu opravljalo prostovoljno delo v lokalnih skupnostih. S t.i. Ikonami napredka (ang. Icons of Progress), edinstvenimi vizualnimi simboli, pa IBM skozi celo leto ponazarja sto najpomembnejših IBM-ovih izumov.

IBM Slovenija je stoletnico počastil z otvoritvijo IBM-ovega inovacijskega centra IBM Innovation Center Ljubljana. Omenjeni center se je pridružil globalnemu omrežju 40-ih IBM-ovih inovacijskih središč in je namenjen podjetjem, IBM-ovim poslovnim partnerjem, univerzam, razvijalcem in drugim tako iz Slovenije kot z območja držav jugovzhodne Evrope. Ti bodo lahko skupaj z IBM-ovimi strokovnjaki razvijali inovativne rešitve na podlagi IBM-ovih tehnologij, se izobraževali, opravljali testiranja itd.

»Prepričan sem, da lahko IBM-ov inovacijski center v Ljubljani močno pripomore k razvoju gospodarstva, tako z vidika kakovosti kot tudi hitrosti implementacij sodobnih poslovnih informacijskih rešitev. Pomagali bomo ustvariti modrejšo Slovenijo. Slovenijo – družbo znanja! « je ob otvoritvi povedal Roman Koritnik, generalni direktor IBM Slovenija.


Prijavi napako v članku