Računalništvo, telefonija
29.01.2017 19:08
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ups, če bo Samsung to storil, se uporabnikom slabo piše

Samsung Galaxy S8 naj bi se kar precej razlikoval od njegovega predhodnika!
Samsung Galaxy S8 naj bi se kar precej razlikoval od njegovega predhodnika!

Ne loči nas več veliko časa preden bodo pri Samsungu predstavili novo generacijo pametnih telefonov Galaxy S8. Zato ne preseneča, da se na spletu pojavlja čedalje več neuradnih informacij o tem kako bo telefon izgledal in kakšne funkcije bo imel.

Pri ameriškem Forbes so objavili fotografije kako naj bi pametni telefon izgledal in pri tem naleteli na dve potencialno katastrofalni odločitvi, ki bi ju lahko podjetje sprejelo. Prototip na fotografiji jasno ponazarja manjše stranice pametnega telefona. Zaslon sicer ne bo umeščen povsem do roba, stranice tako ostajajo vendar pa so tanjše. Na sprednji strani, ob zgornjem robu zaslona, tako več ni prostora za odvečno navajanje blagovne znamke podjetja. Vendar pa naj bi, po neuradnih informacijah, načrtoval prikazovati logotip podjetja na samem zaslonu. Kot da uporabniki ne vedo kakšen telefon so kupili ali pa je to narejeno ravno zaradi tega?

Druga slabost se nanaša na umestitev čitalnika prstnega odtisa. Slednji več ne more biti umeščen ob spodnjem robu zaslona. Hkrati pa, sodeč po objavljenih prototipih, Samsungu ni uspelo čitalnik prstnih odtisov integrirati v sam zaslon. Iz tega razloga se na prototipih čitalnik prstnih odtisov nahaja poleg kamere na zadnji strani telefona. Pozcija je izjemno neugodna saj bo potrebno prst precej raztegniti, da se bo čitalnik dosegel. Slednje daje upanje, da gre pri vsem skupaj zgolj za prototipe, ki jih podjetja uporabljajo za testiranje.

Kakšen bo telefon na koncu bomo lahko dokončno videli šele na uradni predstavitvi. Do takrat pa bo potrebno počakati še nekaj časa.


Prijavi napako v članku