Strojna oprema
07.07.2006 07:55

Deli z drugimi:

Share

Upravljivo stikalo TigerSwitch 1000 za male pisarne

SMC Networks je predstavil najnovejše visoko zmogljivo 24-vratno upravljivo stikalo TigerSwitch 1000 (SMC8024L2). Stikalo 10/100/1000 je namenjeno uporabnikom, ki potrebujejo upravljivo stikalo za delovne skupine ali manjše pisarne z odlikami občutno dražjih stikal za poslovna okolja.

“Pri zasnovi stikala TigerSwitch 1000 smo prisluhnili potrebam naših strank in mu nadeli konkurenčno ceno, ki bo navdušila rastoči trg malih podjetij in delovnih skupin. Te potrebujejo zmogljivejša stikala, vendar težko upravičijo visoke stroške najvišjega poslovnega razreda stikal,” je dejal Iain Kenney, produktni vodja za program stikal pri SMC Networks. “Upoštevali smo funkcije, po katerih so uporabniki najbolj povpraševali, uspelo pa nam je vgraditi tudi napredne zmogljivosti, ki upravičujejo naložbo, saj zagotavljajo prilagodljivost poznejšim spremembam omrežne infrastrukture.”

TigerSwitch 1000 je prvi v novi paleti izdelkov za mala in srednje velika podjetja v SMC-jevi ponudbi gigabitnih stikal, ki vključuje neupravljiva stikala, pametna stikala, upravljiva stikala in upravljiva stikala za podjetja. SMC8024L2 ima ohišje velikosti ene enote in zmore upravljati s širokopasovnimi aplikacijami do hitrosti 48 Gb/s z neblokirno stikalno arhitekturo. S tem zahtevnim omrežjem zagotavlja cenovno učinkovito gigabitno ethernetno komutacijo z možnostjo upravljanja.

SMC8024L2 je zasnovan na novi čipni arhitekturi in omogoča vzpostavitev varnih sistemov, vključno z 802.1x, IP-filtriranjem, kakovostjo storitve QoS s štirimi prioritetnimi ravnmi in uravnoteženim nepristranskim razvrščanjem v čakalne vrste. Te funkcije uporabnikom zagotavljajo učinkovit prenos varnostno najbolj kritičnih podatkov. Za povečano prilagodljivost je stikalo opremljeno s štirimi kombiniranimi vrati, v katera je mogoče priključiti sprejemno-oddajne vtične module SX, LX ali ZX SFP za priklop optike.

“Nova arhitektura nam omogoča uporabo naprednih funkcij, kot je komunikacijski protokol Spanning Tree in samodejno snopljenje s protokolom za krmiljenje združevanja povezav LACP, ki dopušča večjo pasovno širino in boljši učinek ob nespremenjeni zanesljivosti. Dodali smo tudi zelo iskani funkciji diagnosticiranja kablov in usmerjanja večuporabniškega prometa (IGMP snooping),” poudarja Kenney.

TigerSwitch 1000 je prvo 24-vratno stikalo 10/100/1000 vstopnega razreda, ki podpira sezname za nadzor dostopa in standard 802.1x za varen omrežni dostop ter avtentikacijsko metodo RADIUS za varno upravljanje. Omogoča tudi prilagodljivo določanje prioritetnega prometa in napredno zagotavljanje kakovosti storitve v celotnem omrežju z omejevanjem pretoka in segmentacijo omrežja preko VLAN-ov.

“O funkcionalnostih, ki smo jih vgradili v novo stikalo, smo se odločali na podlagi današnjih potreb uporabnikov in predvidenega razvoja omrežij v podjetjih v naslednjih dveh letih. Z vgradnjo podpore za nove standarde varnosti in upravljanja dajemo našim uporabnikom na voljo možnost spreminjanja in nadgrajevanja omrežij brez dodatnih stroškov,” je zaključil Kenney.

24-vratno stikalo 10/100/1000 TigerSwitch SMC8024L2 ter dodatni oddajno-sprejemni moduli so že na voljo. Priporočena cena stikala je 599 evrov brez DDV. Do 30. septembra velja promocijska cena 475 evrov brez DDV.


Prijavi napako v članku