Spletni brskalniki
01.08.2011 09:17
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki brskalnika Internet Explorer so manj inteligentni?

Raziskava podjetja Aptiquant je pokazala, da internet uporabljajo predvsem manj inteligentni računalničarji.
Raziskava podjetja Aptiquant je pokazala, da internet uporabljajo predvsem manj inteligentni računalničarji.

Podjetje Aptiquant je opravilo nadvse zanimivo raziskavo, ki je pokazala, kako inteligentni so uporabniki vodilnih spletnih brskalnikov. V raziskavo je bilo vključenih več kot 100 tisoč spletnih deskarjev. Ti so za deskanje po internetu uporabljali brskalnike Internet Explorer, Chrome, Opera, Safari in Camino. Testiranje inteligenčnega kvocienta je potekalo v obliki spletnih oglasnih oken, kar pomeni, da je bila udeležba prostovoljna.

Obsežna raziskava, ki je objavljena na spletni strani http://goo.gl/LefhR, je pokazala, da imajo uporabniki spletnega brskalnika Internet Explorer inteligenčni kvocient nižji od povprečja. Microsoftov spletni brskalnik je skupno uporabljalo kar 95 odstotkov anketirancev. Raziskava je zanimiva predvsem zaradi tega, ker razlike v inteligenčnem kvocientu med uporabniki spletnih brskalnikov pred petimi leti tako rekoč ni bilo.

Uporabniki spletnih brskalnikov Camino, Opera in Chrome frama za Internet Explorer so se odrezali precej bolje od tistih, ki prisegajo na Internet Explorer. Ti so test za merjenje inteligenčnega kvocienta rešili rahlo nad povprečjem. Mnogi to pripisujejo tudi temu, da je za namestitev konkurenčnega spletnega brskalnika potrebno imeti vsaj nekaj računalniškega znanja. To seveda ne drži za Internet Explorer, saj je ta že sestavni del operacijskega sistema Windows in je tako rekoč takoj nared za delo. Tu velja še omeniti, da nekateri strokovnjaki raziskavi podjetja Aptiquant nasprotujejo. Ti menijo, da ugotovitve raziskave nimajo bistvenega znanstvenega pomena, saj vzorec ni bil izbran strokovno in načrtno. Ali potemtakem še drži trditev, da so tisti, ki uporabljajo Internet Explorer, neumni?

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku