Facebook
22.07.2011 12:14
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uporabnike Facebooka obnorela nova odštekana igra

Še pred meseci priljubljeno igro ležanja je nadomestila igra »Posnemanja položaja sove« oziroma »Owling«.
Še pred meseci priljubljeno igro ležanja je nadomestila igra »Posnemanja položaja sove« oziroma »Owling«.

Na začetku letošnjega leta je uporabnike družbenih omrežij dobesedno obnorela nenavadna igra, ki sliši na ime “Igra ležanja” oziroma “Lying down game” ali “Planking”. Pobuda, ki se je nedolžno pričela v angleškem mestu Newcastle, je v zelo kratkem času obnorela več kot sto tisoč uporabnikov družbenih omrežij. Odštekano igro ležanja na javnih mestih igrajo praktično vsi, in pred kratkim smo se začeli z njo smešiti še Slovenci.

Kot vse kaže, smo Slovenci ponovno zamudili vlak, saj je “Igra ležanja” tako rekoč že iz mode. Še pred meseci priljubljeno igro je nadomestila igra »Posnemanja položaja sove« oziroma »Owling«. Nova igra je preprosta in ima prav tako preprosta pravila. Dejansko gre tu za to, da moramo na javnem ali zasebnem prostoru oponašati sovo. Svoj podvig je potrebno seveda zabeležiti s fotoaparatom in fotografijo nemudoma objaviti na svojem Facebook profilu. Bolj kot je fotografija odštekana, boljše je.

Ker pri igri posnemanja položaja sove velja pravilo, da bolj kot je položaj nenavaden, boljše je, se mnogi bojijo, da bo ta igra, tako kot igra ležanja, kmalu terjala prvo smrtno žrtev. Pri igri ležanja se je to zgodilo v mesecu maju. Dvajsetletni Acton Beale se je ulegel na balkonsko ograjo in medtem ko ga je prijatelj fotografiral, je mladenič izgubil ravnotežje in iz sedmega nadstropja padel v smrt. Če bi se kljub številnim tveganjem vseeno želeli preizkusiti v igri posnemanja položaja sove, vam priporočamo ogled videoposnetka na spletni strani http://goo.gl/h3vIO. Tu so v besedi in sliki prikazani vsi ključni položaji v igri.


Prijavi napako v članku