Telefoni
22.04.2009 09:24
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Upogljivi mobilnik

Ljubitelji filmskih posnetkov bi ga bili zagotovo najbolj veseli!
Ljubitelji filmskih posnetkov bi ga bili zagotovo najbolj veseli!

Podjetje Kyocera je na svetovnem sejmu CTIA predstavilo idejno zasnovo mobilnega telefona, opremljenega z novo vrsto zaslona, ki ga je mogoče upogniti in preklopiti. Posebnost novega zaslona je približno centimeter širok pas, ki je upogljiv, brez da bi se pri večkratni uporabi pokvaril.

Idejno zasnovo mobilnega telefona lahko uporabljamo tako v vlogi klasičnega mobilnika, opremljenega s polno tipkovnico QWERTY, kot tudi v vlogi širokokotnega prikazovalnika slik OLED. Novi prikazovalnik slik je po navedbah inženirjev podjetja Kyocera sila enostaven za izdelavo, odporen na mehanske poškodbe in prijazen do okolja ter nudi visoko ostrino in dobro berljivost iz vseh vidnih kotov.

Nezlomljivi zaslon ob dnevni svetlobi porabi zanemarljivo količino električne energije v primerjavi z obstoječimi rešitvami, saj ne potrebuje dodatne osvetlitve ozadja. Ker je upogljivi mobilni telefon šele idejna zasnova, je težko napovedati, ali bo izdelek kdaj sploh na voljo v prosti prodaji. Čeprav tudi o njegovi ceni lahko zaenkrat le špekuliramo, zagotovo ne bi bila ravno nizka.


Prijavi napako v članku