Strojna oprema
03.06.2005 10:08

Deli z drugimi:

Share

Univerzalna dvopasovna brezžična dostopovna točka/most


SMC2888W

SMC Networks je predstavil najnovejši izdelek v sklopu rešitev za mala in srednja podjetja – zunanjo brezžično dostopovno točko/most EliteConnect Universal 2,4 GHz/5 GHz. Na voljo je v dveh različicah, SMC2888W-M (glavni), ki lahko brezžično oskrbuje do 16 oddaljenih omrežij LAN in točk razvejanja, hkrati pa omogoča lokalni brezžični dostop, in SMC2888W-S (podrejeni), ki zaključuje povezavo na drugem koncu. Za premoščanje oddaljenih lokacij uporablja SMC2888W sistem brezžičnega razdeljevanja.

SMC2888W EliteConnect Universal 2,4 GHz/5 GHz Outdoor Access Point/Bridge je namenjen povezovanju dveh ali več brezžičnih omrežij LAN, običajno nameščenih v različnih stavbah, in prinaša dodano vrednost s funkcijo brezžične dostopovne točke za mobilne uporabnike. SMC2888W-M s svojo dvopasovno arhitekturo omogoča skrbniku omrežja izbiro med pasovoma 802.11a in 802.11b/g. V povezavi z enim ali več mostovi SMC2888W-S, ki sprejemajo na istem frekvenčnem pasu, je medomrežna povezava zaključena. Neporabljeni pas na obeh straneh povezave se nato lahko nameni za brezžični uporabniški dostop. Ohišje je popolnoma zatesnjeno in primerno za zunanjo rabo. Povezljivost je moč preprosto nastaviti tako, da je en pas na voljo za premoščanje, drugi pa za brezžični dostop, v primeru, da mostu ne potrebujemo, pa lahko SMC2888W uporabljamo izključno kot univerzalno dostopovno točko, kjer sta oba pasova, 802.11a in 802.11b/g, namenjena brezžičnemu dostopu.

Varnost je izredno pomembna, ko gre za omogočanje brezžičnega omrežnega dostopa. EliteConnect Universal 2,4 GHz/5 GHz Outdoor Access Point/Bridge nudi napredne avtentikacijske in šifrirne možnosti za poslovne uporabnike, vključno s 64/128/152-bitnim brezžičnim šifrirnim protokolom (WEP) ali 128-bitnim naprednim šifrirnim standardom (AES), z zaščitenim brezžičnim dostopom (WPA) in avtentikacijo po standardu 802.1X. Med naprednimi varnostnimi funkcijami so še onemogočanje oddajanja identifikatorja nabora storitev SSID, izolacija odjemalca in filtriranje naslovov MAC.

SMC2888W omogoča enostavno upravljanje prek protokolov HTTP, SNMP in Telnet. S spletnimi orodji za upravljanje omrežij sta konfiguracija in oddaljeno upravljanje omrežja preprosti opravili – protokol za upravljanje omrežja SNMP omogoča enostavno integracijo v obstoječe žično omrežje in upravljavsko infrastrukturo. Podpora protokolu Spanning-Tree in indikator moči sprejetega signala zagotavljata najboljšo učinkovitost in splošno zanesljivost.


Prijavi napako v članku