Telefoni
29.05.2013 15:12
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik tanek kot papir

Inženirji kitajskega podjetja Umeox so pripravili mobilnik s prodajno oznako X5, ki v debelino meri zgolj 5,6 milimetra in velja za najtanjši aparat na modrem planetu. Novost bo opremljena z zaslonom s 4,3-palčno diagonalo in z mobilnim operacijskim sistemom Android 4.2 Jelly Bean.
Mobilnik tanek kot papir
Mobilnik tanek kot papir

Kitajski proizvajalci pametnih mobilnih telefonov v zadnjem času izstopajo z napravami, ki se lahko pobahajo z izredno tankimi ohišji. Tokrat so nas prijetno presenetili inženirji podjetja Umeox, saj so pripravili mobilnik s prodajno oznako X5, ki v debelino meri zgolj 5,6 milimetra. Novost je prevzela lovoriko najtanjšega mobilnika na modrem planetu, saj je za 0,58 milimetra tanjša od pametnega mobilnega telefona Huawei Ascend P6-U06 (http://goo.gl/ubzqP).

Podjetje Umeox žal ni razkrilo strojnih specifikacij najtanjšega pametnega mobilnega telefona na modrem planetu. Trenutno je znano le to, da novost meri 118 x 60 x 5,6 milimetra, je opremljena z zaslonom s 4,3-palčno (10,9-centimetrsko) diagonalo in ima prednameščen mobilni operacijski sistem Android 4.2 Jelly Bean. Kitajsko podjetje Umeox naj bi pametni mobilni telefon X5 z najtanjšim ohišjem doslej javnosti predstavilo v prvi polovici poletja, naprodaj pa naj bi bil še pred jesenjo. Takrat bo šele znano, ali bo novost dosegljiva tudi izven Kitajske.


Prijavi napako v članku