Telefoni
06.08.2011 17:40
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Umazana igra Si.mobila razburila uporabnike

Najcenejši klici po 8 centov/min in klici za 0 EUR znotraj Si.mobilovega omrežja do konca leta za prvih 10.000 uporabnikov.
Najcenejši klici po 8 centov/min in klici za 0 EUR znotraj Si.mobilovega omrežja do konca leta za prvih 10.000 uporabnikov.

Družba Si.mobil je pred kratkim pošteno razburila številne svoje naročnike, saj je napovedala občutno zvišanje cen naročniških paketov. V septembru bodo Simobilovi naročniki starejših paketov plačevali za dva evra višjo naročnino, pri čemer se njihova vsebina ne bo spremenila. Podražitev bo doletela tako poslovne kot zasebne uporabnike.

Družba Si.mobil bo septembra ukinila še stari paket ORTO SMART ter nekatere stare pakete za poslovne in zasebne uporabnike in nekatere stare pakete za prenos podatkov. Naročniki teh paketov bodo lahko v obdobju enega meseca brezplačno prešli na kateri koli izbrani Si.mobilov paket v ponudbi. V nasprotnem primeru jim bo Si.mobil dosedanji paket povsem samovoljno spremenil in jih o tem obvestil zgolj po pošti.

Zdaleč najbolj sporna je odločitev o uvedbi posebnega nadomestila. Družba Si.mobil bo nadomestilo v višini slabih 10 evrov pričela zaračunavati oktobra letos in to v enkratnem znesku za eno leto vnaprej. Nadomestilo pokriva stroške upravljanja z naročniško številko in vključuje storitve, ki so se do sedaj posebej zaračunavale. Naročniki bodo lahko iz naslova nadomestila opravili spremembo ali menjavo telefonske številke, menjavo kartice SIM (velja tudi v primeru menjave za MicroSIM kartico), ponovno aktivirali telefonsko številko (v primeru kraje, izgube ali zamrznitve), zamenjali obračunski cikel, prenesli lastništvo ali naročili izdelavo razčlenjenega računa po naročilu. Iz tega seznama je takoj razvidno, da gre za storitve, ki jih povprečen uporabnik le redko izkoristi.

Pri vseh teh zahrbtnih podražitvah se je pametno vprašati, ali lahko pri Si.mobilu za svoj denar še vedno dobimo največ. Če temu ni tako, vam priporočamo prekinitev naročniškega razmerja. Do 18. septembra 2011 imate namreč možnost, da brez odpovednega roka in sankcij prekinete pogodbo s Si.mobilom. Tudi pri Zvezi potrošnikov Slovenije pozivajo, naj uporabniki dodobra preverijo ponudbe konkurenčnih operaterjev ter se odločijo za tistega, ki jim cenovno in storitveno najbolj odgovarja. Se boste torej odrekli oderuškemu Si.mobilu ali je za vas še vedno najboljša izbira?


Prijavi napako v članku