Računalništvo, telefonija
31.08.2012 05:29

Deli z drugimi:

Share

Ukradel mobilni telefon in zbolel za ebolo

Zaradi kraje mobilnega telefona bo tat po vsej verjetnosti umrl.
Zaradi kraje mobilnega telefona bo tat po vsej verjetnosti umrl.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je konec junija potrdila, da je na zahodu Ugande izbruhnila epidemija smrtonosne ebole. Ker je zaradi nje doslej umrlo že na desetine ljudi, je ugandski predsednik Yoweri Museveni prepovedal celo fizični stik med prebivalci. Nek nepridipravi pa se je očitno čutil, da je imun na okužbo, saj se je kljub splošnemu preplahu na svoj tatinski pohod odpravil v bolnišnico in to kar v infekcijski oddelek.

Tatu je premamil pametni mobilni telefon bolnika, okuženega s smrtonosno ebolo. Ta je tik pred smrtjo prijavil izginotje elektronske naprave. Opis kriminalca je bil na srečo dovolj natančen, da ga je policija že čez nekaj dni izsledila. Ker je nepridipravi ob aretaciji že kazal prve znake okužbe z ebolo, so ga namesto v zapor odpeljali naravnost v bolnišnico. Tam je policiji tudi priznal, da je on bolniku iz infekcijskega oddelka ukradel mobilik.

Neprevidnega zaradi kraje mobilnega telefona čaka se srečanje s sodnikom. V primeru obsodbe ga lahko doleti večletna zaporna kazen in znatna denarna globa. Če bo tat dočakal sojenje bo imel neizmerno srečo. Zelo nalezljiva ebola je namreč v 50 do 90 odstotkih smrtna, zdravila zanjo še ni. Zdravniki se lahko tu borijo le proti simptomom bolezni, kot so vročina, krči, dehidracija in podobno. Ali bo pacient preživel ali ne, je v primeru okužbe z ebolo odvisno izključno od njega samega.


Prijavi napako v članku