Poslovne rešitve
04.09.2021 08:18
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Učenje na daljavo z vsemi prednostmi fizične učilnice

Če bi lahko pogledali v prihodnost izobraževanja, kaj mislite, da bi videli? Na nek način nam ni treba ugibati, saj je prihodnost že tukaj.
Spletno učenje v izobraževalni ustanovi Housing poteka preko webinarjev, ki večinoma potekajo v živo, kar omogoča dvosmerno interakcijo predavatelja in udeležencev.
Spletno učenje v izobraževalni ustanovi Housing poteka preko webinarjev, ki večinoma potekajo v živo, kar omogoča dvosmerno interakcijo predavatelja in udeležencev.

E-izobraževanje, spletno učenje ali učenje na daljavo, kakor koli ga poimenujete, je že dalj časa v porastu, pandemija je to rast le še dodatno pospešila ter opozorila na njegov obstoj in prednosti. Po vsej verjetnosti ste vi ali vaši najbližji med pandemijo COVID-19 izkusili spletno učenje. Nekateri so se borili z upravljanjem časa in samomotivacijo. Drugi pa so prekosili samega sebe in svoja pričakovanja ter uživali v učenju s svojim tempom. Spet tretji pa so obtičali nekje na sredini, uživali v vseh vidikih spletnih predavanj, a vseeno pogrešali osebno izkušnjo tradicionalnih učilnic.

Pri podjetju Housing, vodilni izobraževalni ustanovi za usposabljanje informatikov, že dalj časa opozarjajo na pomanjkanje kakovostnega IT kadra kot posledice bega možganov. V prihodnje naj bi se ta vrzel še povečala in zato aktivno sodelujejo z vodilnimi slovenskimi informatiki, da bi slovensko gospodarstvo pripravili na prihodnost, ki je v celoti obarvana z informacijsko tehnologijo. Rešitev, ki so jo predlagali, je kombinacija izobraževanja v učilnicah in preko spleta v obliki webinarjev, katerim so dodali novo dimenzijo za boljšo kakovost izobraževanja.

Kako zadržati obstoječi IT kader in pripraviti naslednje generacije na prihodnost?

Uspešnost vašega podjetja je neposredno povezana z uspešnostjo vaših zaposlenih. Ko bodo vaši zaposleni motivirani in navdušeni nad delom, boste na dobri poti do poti uspeha, saj se povečana storilnost in navdušenje preneseta na stranke. Ko zaposlenim manjka motivacije ali dobijo občutek necenjenosti, je produktivnost občutno nižja. Nezadovoljstvo sčasoma vodi do iskanja novih priložnosti in posledično pomanjkanja strokovnega kadra.

Podjetje Housing redno prejema povpraševanja vodilnih informatikov po kakovostnem kadru. Krivec za pomanjkanje IT kadra ni samo beg možganov, ampak tudi povečano povpraševanje na delovnem trgu. Ker skoraj vsaka nova inovacija temelji na informacijski tehnologiji, je vrednost IT strokovnjakov toliko večja, a število novih IT strokovnjakov ne more slediti povpraševanju. Spletno učenje lahko poleg tradicionalnega načina učenja predstavlja rešitev za podjetja, da obdržijo obstoječi kader in privabijo nove kandidate.

Investicija v zaposlene ima številne prednosti, končni rezultat pa je podjetje z najboljšo možno delovno silo. Ko so zaposleni ustrezno usposobljeni in se ta znanja redno posodablja, lahko nudijo vrhunsko delovno izkušnjo. Naklonjenost podjetja do kakovostne izobrazbe pa obstoječemu in novemu kadru sporoča, da je pripravljeno vlagati v svojo delovno silo, kar se mu bo povrnilo z zvestobo in večjo produktivnostjo.

Poleg učenja v učilnicah vse več podjetij svoje zaposlene spodbuja k spletnemu učenju, predvsem zaradi ugodnih cen, lokacijske in časovne neodvisnosti.

Housing izobraževanja so v koraku s časom tehnološkega razvoja

Spletno učenje v izobraževalni ustanovi Housing poteka preko webinarjev, ki večinoma potekajo v živo, kar omogoča dvosmerno interakcijo predavatelja in udeležencev. Housing je tako digitalnemu okolju dodal največjo prednost tradicionalnih učilnic – osebno interakcijo.

Podjetje Housing s strokovnim pedagoškim kadrom skrbi, da so njihovi študijski programi vedno aktualni, generacije študentov pa opremi s praktičnim znanjem, ki ga bodo lahko samozavestno uporabili po končanem šolanju. Vrednost njihovih diplomantov je še toliko večja, če upoštevamo, da lahko pri njih opravijo večino certifikacij in izpitov, potrebnih za opravljanje strokovnih IT nalog. Letno opravijo preko 60 različnih tečajev, ki se jih udeleži več kot 1000 informatikov, to pa jih uvršča med vodilne ponudnike IT izobraževanj v Sloveniji.

Konec leta 2017 so še dodatno razširili svojo ponudbo e-izobraževanja. S prihodom portala MojeZnanje.si so postali prvi ponudnik, ki svojim uporabnikom omogoča spletno izobraževanje s širokim naborom tematik.

Več o Housing izobraževanjih na housing.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
izobraževanja izobraževanja na daljavo

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri HOUSING Co. d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Naturalis d.o.o., Računalniški inženiring

Ljubljanska cesta 12f, 1236 Trzin, Tel: 041 747-064
Vodenje podjetja je na splošno sestavljeno iz šest funkcionalnih področij: strategija, trženje, finance, človeški viri, oprema ter delovanje. Razumevanje in vodenje vsakega področja ... Več

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407
Vsi si želimo, da naš računalnik čim dlje deluje hitro in brezhibno, še posebej ko govorimo za poslovne računalnike, ki hranijo veliko količino podatkov zaupne narave. Vsak ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več