Operacijski sistemi
11.10.2010 12:45
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ubuntu 10.10 je nared!

Se brezplačni Ubuntu 10.10 postavlja po robu Microsoftovim Windowsom 7?
Se brezplačni Ubuntu 10.10 postavlja po robu Microsoftovim Windowsom 7?

Ubuntu je brezplačen operacijski sistem, ki med računalničarji postaja vse boj priljubljen. Na določenih področjih celo prekaša zelo opevan Microsoftov sistem Windows 7. Zato ne preseneča, da programerji pripravljajo nove različice kot po tekočem traku. Tokrat so nam ponudili v prenos končno različico operacijskega sistema Ubuntu 10.10, ki je kar šest mesecev nastajal pod razvojno oznako Maverick Meerkat.

Brezplačni Ubuntu 10.10 prinaša zvrhan koš novosti. Ta je bogatejši za povsem nov upravljavec slik in kakovostnejši predvajalnik večpredstavnostnih vsebin. Rahle prenove je bila deležna še spletna storitev Ubuntu One. Ta sedaj omogoča hitro in enostavno varnostno kopiranje ter izmenjavo podatkov preko spleta. Brezplačno je na voljo kar dva gigabajta prostora. Spletna storitev Ubuntu One skrbi za povsem samodejno sinhronizacijo datotek in map. Uporabniki lahko preko nje predvajajo celo glasbo na mobilnikih Android in iPhone.

Operacijski sistem Ubuntu 10.10 je pisan na kožo celo tabličnim računalnikom. Novinec je namreč povsem prilagojen na dotik občutljivim zaslonom in v polni meri podpira večtočkovno tehnologijo. Računalničarji bodo zagotovo navdušeni še nad novim sistemom za upravljanje s programsko opremo Software Center. Ta sedaj omogoča boljši nadzor nad programsko opremo, ki je nameščena. Poleg tega imajo računalničarji še celovit pregled nad najbolj priljubljenimi in priporočenimi programi.

Brezplačni operacijski sistem Ubuntu 10.10 je na voljo za prenos na spletni strani http://www.ubuntu.com/. V primeru težav ali dvomov lahko kot vedno računate na pomoč uporabnikov Foruma Računalniških novic (http://skrci.me/forum).

Vas zanima več iz te teme?
Linux operacijski sistem

Prijavi napako v članku