Računalništvo, telefonija
08.06.2018 09:17

Deli z drugimi:

Share

Uber omogočil najem koles tudi v Evropi!

Uber bo kmalu električna kolesa ponudil še v drugih evropskih državah.
Uber bo kmalu električna kolesa ponudil še v drugih evropskih državah.

Uber v evropskem prostoru kljub številnim nasprotnikom še vedno deluje relativno dobro in dobičkonosno, saj omogoča enostaven priklic prevoza prek priročne mobilne aplikacije. Čeprav posel z klasičnimi avtomobili cveti, pa so se pri Uberju odločili, da se bodo usmerili še na novo področje. Nedavno so se namreč odločili za nakup podjetja JUMP Bikes, ki trenutno daje v najem električna kolesa v ameriških velemestih Washington in San Francisco. Vrednost nakupa naj bi znašala med 81 milijoni in 162 milijoni evrov.

Uberjeva storitev na področju električnih koles pa bo na srečo na voljo tudi v Evropi, in sicer bo najprej dosegljiva prebivalcem Berlina ter bo nekoliko drugačna od primerljivih storitev najema, kjer moramo kolesa prevzeti in oddati na posebej prirejenih mestih. Uporabniki bodo lahko električna kolesa namreč prevzeli, kjerkoli bodo na voljo, prav tako pa jih bodo lahko pustili tam, kjer bodo želeli, pod pogojem, da bodo ustrezno zaklenjena oziroma zavarovana. Uporabniki bodo razpoložljivo kolo našli z namensko mobilno aplikacijo, za odklep pa bodo morali le vnesli posebno kodo.

Cena najema električnega kolesa naj bi se gibala okoli 1,5 evra za 30 minut, kar je dovolj, da se na primer od doma pripeljemo na delovno mesto, če živimo in delamo v mestu. Pri tem velja še omeniti, da podjetje Uber v Nemčiji ne bo imel lahkega dela, saj najem električnih koles ponujajo že tri druga podjetja, in sicer OBike, Mobike in LimeBike.


Prijavi napako v članku