Računalništvo, telefonija
14.02.2017 09:42
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uber Francozu uničil življenje

Francoz bo pred sodiščem poskušal dokazati, da je ločitev dejansko posledica programske napake aplikacije Uber!
Francoz bo pred sodiščem poskušal dokazati, da je ločitev dejansko posledica programske napake aplikacije Uber!

Storitev Uber se v številnih državah kljub številnim nasprotnikom vse bolj uveljavlja, saj omogoča priklic prevoza prek priročne mobilne aplikacije. Delovanje storitve je izjemno preprosto, saj v aplikaciji le označimo kje smo, Uber pa nato opozori najbližjega voznika in nam pokaže, kako hitro bo avto pripeljal. Prevoz plačamo preko aplikacije, potem ko ta izračuna prepotovano razdaljo, storitev pa je pogosto cenejša od klasičnega taksija.

Nek Francoz pa je na lastni koži spoznal, da storitev Uber ni ravno najbolj diskretna, saj je njegovi ženi pomagala odkriti, da jo mož vara. Poslovnež z juga Francije je namreč za naročanje prevozov uporabljal soprogin iPhone. Čeprav je aplikacijo po uporabi odstranil, mu je ta še vedno pošiljala obvestila o njegovih poteh. Njegova žena je na ta način kar hitro spoznala, da mož pogosto potuje na lokacije, ki se niso ujemale s tem, kar ji je pred odhodom povedal.

Soproga je nato kmalu ugotovila, da jo mož vara in seveda takoj zahtevala ločitev. Ker naj bi bila ločitev dejansko »posledica« napake v aplikaciji za telefone iPhone (ta je bila odpravljena šele s posodobitvijo decembra lani), je Francoz najel odvetnika in proti podjetju Uber sprožil odškodninsko tožbo. Čeprav višina odškodnine ni bila razkrita, tuji mediji poročajo, da naj bi nesrečni Francoz Uber tožil za vrtoglavih 45 milijonov evrov.

Francoz bo pred pristojnim sodiščem poskušal dokazati, da je ločitev dejansko posledica programske napake aplikacije, saj ga v primeru pravilnega delovanja žena zagotovo ne bi zasačila z ljubimko. Med drugim naj bi se skliceval tudi na dejstvo, da se je podobno neželeno razkrivanje osebnih podatkov zgodilo tudi nekaterim drugim uporabnikom aplikacije na Applovih mobilnih napravah. Teh težav naj uporabniki storitve Uber na mobilnih napravah Android ne bi imeli.


Prijavi napako v članku